10 ting å oppleve i Umbria

14/05/2015

Som mange andre steder i Italia, har Umbria nydelige og overbevisende historiske sentre og storslått natur. Dette fylket har lenge vært mye besøkt av turister fra Holland og Usa, men mindre kjent for oss fra Norge. Det er veldig mye å se i Umbria når det gjelder severdigheter og landskap; frodige skoger, grønne åser og en nydelig landsbygd. Historiske landsbyer ligger som perler på snor. Umbria har også flere festivaler og fester spesielt på sommeren. Italias mest kjente jazz festival er her hver sommer. Fylket er lett tilgjengelig med motorvei fra Roma eller Firenze.  Her er topp 10 tips om ting å oppleve i Umbria for deg som drømmer om ferie i Italia.

1. Kjøp håndmalt keramikk fra Deruta – Deruta er en by i Umbria er kjent for sin håndmalt keramikk og deres produkter er virkelig fine suvenirer samt gaver til venner og familie.
Hand-painted ceramic of Vietri sul Mare representative harvest

 

2. Smak på lokal mat i Norcia – Norcia er en liten by i Umbria omgitt av fjellene i Sybilline. Det er kjent for å være fødestedet til Saint Benedict. Dette er også det beste stedet å gå til hvis du er ute etter å smake på lokal mat i Umbria. Deres svinekjøttprodukter er godt kjent over hele Italia og deres retter vanligvis inneholder ingredienser som linser, svarte trøfler, ost og pølser.

italienske pølser (FILEminimizer)

3. Opplev nattelivet i Perugia – Perugia er Umbrias hovedstad og er hjemmet til to universiteter der studenter fra hele Europa (noen fra andre deler av verden) studerer. En stor prosentandel av befolkningen består av studenter og som fører til den bemerkelsesverdige ungdomskulturen i området som oppleves best om natten. Dette er også byen som arrangerer en årlig jazzfestival. Så hvis du elsker musikk og nattelivet er dette det perfekte stedet for deg!

perugia (FILEminimizer)

4. Basilica Sant Francis fra Assisi er en av de eldste gravkirkene i verden. Denne nydelige arkitekturen har eksistert siden 1228 og er fylt med vakre freskomalerier laget av de beste middelalderske malerene, noe som gjør det til et perfekt reisemål for kunst- og historieelskere. Assisi er også en nydelig by, har også en årlig fredsmarsj hvert år i oktober.

assisi (FILEminimizer)
5. Guidet tur til vingården i Lungarotti – Vingården i Lungarotti i Turgiano tilbyr en omvisning av kjelleren og en vinsmakingtur av vinene de produserer som kommer fra de lokale vingårdene. Her får du en sjanse til å prøve klassisk vin samt deres reserva vin. Det er lurt å bestille på forhånd for å sikre deg en plass, spesielt hvis du kommer med en stor gruppe.

vin og ost (FILEminimizer)

6. Peruginas sjokoladefabrikk – Hvis vin ikke faller i smak, eller hvis du har barn med deg, kan det være lurt å besøke sjokoladefabrikken i Perugina i stedet. Fabrikken, som ligger i San Sistoutkanten av Perugia, tilbyr turer i ulike språk, inkludert engelsk. Her kan du se hvordan de godteri og andre søte godbiter blir laget, og du kan også kjøpe suvenirer som skjorter, hatter og, selvfølgelig, din favoritt sjokolade.

sjokolade i italia (FILEminimizer)
7. Galleria Nazionale dell’Umbria – Kunstelskere som besøker Umbria bør sette Galleria Nazionale dell’Umbria på toppen av sin «må-besøk» liste. Dette galleriet er hjemmet til den største og beste samlingen av umbrisk kunst i verden.

8. MonteFalco er kjent for å være et av de beste “nye” vin områdene, med sin Sagrantino vin som passer perfekt til peconino ost, kjøtt og trøffel. Her kan du også kjøre gjennom vinveien Strada del Sagrantino som tar deg fra en vingård til en annen. I sentrum er det flere nye restaurnater og vinbarer som har tatt kjøkken i verdensklassen til den ellers så rolige landsbyen. Locanda del Teatro og Alla vis del mezzo er noen av de.
montefalco (FILEminimizer)
9. Lake Trasimeno – Trasimenosjøen har ennå ikke blitt oppdaget av altfor mange turister og vannet her er fortsatt klart og skinnende. Innsjøen er Umbrias største og den har tre forskjellige øyer som du kan besøke. Ifølge lokalbefolkningen, er dette det beste stedet å bade om sommeren ettersom vannet er kjølig og forfriskende.

lake trasmeno (FILEminimizer)

10. Orvieto er kun 90 minutter fra Roma og grenser mot nordøst Lazio.  Byen oppe på en høyde er mest kjent for sin nydelige og fargerike katetral i gotisk stil. Inni kirken er det også et kjent kapell med fresco maleri av dommedag og livet etter døden.  Det er flere ganger og huler under jorden så vi anbefaler også å ta en guided tur for å se hvordan etruskerene levde. Om det er en travel by om dagen med masse turister, er det rolig om kvelden i de mange smale gatene i sentrum.

orvieto (FILEminimizer)

Se våre villaer i Umbria:

https://goo.gl/7l6yJX

 

Go top