Terracina

30/06/2016

Terracina

Ikke så langt fra Roma, finner vi denne typiske italienske feriebyen. En av de byene som italienere elsker å reise til på ferie eller en langhelg. Her er derfor et stort utvalg av ferieboliger og hoteller. Terracina tilhører regionen Lazio, som strekker seg på begge sider av Roma.
Byen ligger rett sør for Roma, ca. 75 km fra den evige stad. Så om du lander på Fiumicino Flyplassen (SAS, Norwegian) eller Ciampino Flyplassen (Ryanair), så bruker du en liten time på å kjøre til Terracina. Her bor det til vanlig ca. 45.000 mennesker, men i sommermånedene, da passerer innbyggertallet de 100.000. Mye folk, men likevel er her god plass og det føles ikke overfylt ut.
Terracina

Historiske severdigheter

Det er en gammel by og helt i begynnelsen var den en del av Estruskernes rike, rundt 600 før kristi. Siden ble byen en del av Romerriket og det Byzantinske rike. Med sin rike historie, har byen derfor en del historiske severdigheter. Den gamle bydelen er veldig koselig. Her kan en rusle rundt, titte på de mange flotte bygninger fra ulike tidsperioder og ta seg noe å drikke på en av de mange kafeene. En kan gå på oppdagelse i de smale gatene, gå opp et par trapper og da kommer en til enda smalere gater med små koselige butikker. Også den flotte katedral, bør en få med seg. Den ligger mitt inne i byen, på Piazza del Municipio.

En kort reise til Roma

TerracinaI Terracina er en av de største attraksjonene, tempelet til Jupiter, Anxur. Et meget flott tempel, beliggende høyt oppe på en klippetopp. Her er det flere lyd- og lysshow på kveldstid, noe som gjør opplevelsen enda bedre. Og få med dere Pisco Montano. Dette er en fantastisk klippeformasjon som ligger i utkanten av Terracina. Stedet er et imponerende syn og har en fin historie, som en kan lese om.
Skulle dere trenge til å gjøre mer enn å ligge på stranda i Terracina samt se på attraksjonene her, så er det ikke langt til Roma. Dette er med på å gjøre Terracina til et veldig fint og allsidig reisemål.
TerracinaHer kan en kose seg på stranda på dagen, spise god mat på de mange restaurantene eller selvsagt lage maten selv hjemme i ferieboligen. Her er mange supermarkeder og butikker hvor en for handlet gode råvarer.
Og så er det enkelt å ta på dagsturer til Roma. En kan enten kjøre selv på mindre enn en time, eller ta buss og tog. Dette tar noe lengre tid, men anbefales uansett da trafikken i Roma er noe annerledes enn i Norge, får å si det mildt. Kjør bort til byen Anzio og ta toget derfra. De kjører hver time og turen tar ca.1 time og da ankommer dere midt inne i Roma sentrum.

Go top