3 byer du bør besøke i Sørøst-Sicilia

22/06/2018

Sicilia – største øy i Middelhavet, tilbyr mange ting for deg å se og oppleve!

Provinsen Ragusa kan faktisk tilby deg alt: interessant historie, arkitektur, fantastisk mat og sandstrender. For ikke å gå glipp av det som er viktig, har vi utarbeidet en kort liste over må-se steder!

Ragusa

Byen Ragusa er den største byen i fylket og ligger på to åser, som er ved siden av hverandre, derfor er den i dag delt inn i den nye og gamle Ragusa, den sistnevnte heter Ragusa Ibla.

Det ble gjenoppbygd etter jordskjelvet i 1693 som ødela byen. Dermed flyttet alle på åsen i nærheten (det nye Ragusa) bygget rundt 1700-tallet.

Ragusa Ibla er en veldig unikt og gå ned den gir deg fantastisk utsikt og atmosfære. Begynn besøket ved å å gå ned fra Santa Maria delle Scale og få opplevd de smale smugene og torgene.

Leter du etter et sted å bo i dette området? Casa Ragusa

Modica

Modica

Modica – byen ligger i Hybleaen-fjellene, som også består av 2 bysentre Modica Alta (øvre Modica) og Modica Bassa (nedre Modica).

Byen er hjemmet for 2 fantastiske katedraler: San Giorgio katedral med imponerende 180 trapper som leder opp til den og katedralen i San Pietro, som du finner på motsatt side av det gamle og svært unike jødiske kvarteret i Cartelione.

Mens du er i Modica, ikke glem å smake den berømte Modica-sjokoladen – det er byens spesialitet!

Leter du etter et sted å si i dette området? Villa Fresh 

 Scicli

 

Stopp ved den gamle byen Scicli som sporer sin opprinnelse tilbake til 1500 f.Kr., og er endel av den fantastiske Boroque-arkitekturen.

Blant alle de fantastiske kirkene er den forlatte kirken San Matteo av spesiell interesse. Turen oppover bakken kan være skremmende, men underveis vil du passere grottene som er meislet i fjellet (Chiarafura grotter), som ble gravd ut av åser rundt Scicli og en gang var bebodd.

Du bør også besøke Chuch of San Bartolomeo, Palazzo Beneventano og San Michele Arcangelo kirken.

Leter du etter et sted å bo i dette området? Villa Karata    

 

Go top