4 herlige italienske strender

28/07/2016

Når en reiser på ferie til Italia, om det så bare er for en langhelg er det flere ting som trekker. En ting er det varme klimaet, den vennlig befolkningen, den fantastiske historien og ikke minst den nydelige maten og de deilige vinene. Men, det handler også også om å nyte de flotte italienske strender. Langs Italias 7600 kilometer lange kyststrekning finnes det mange fantastiske strender hvor dere kan bade og kose dere. Fra de helt små strendene på steder du aldri har hørt om og til de lange, lange strendene langs Adriaterhavet. Vi har funnet frem til 4 strender som vi gjerne vil anbefale og som definitivt er verdt et besøk på neste ferie i Italia. Strendene er nevnt i tilfeldig rekkefølge og det er derfor ikke noen ranking.

1. Cala Rossa – Favignana (Sicilia)

Cala_Rossa_di_Favignana_medaglia_d_argento_Miglior_spiaggia_d_Italia_816816_2Denne fantastiske stranda ligger på Favignan, en liten øy ut for Trapani på vestkysten av Sicilia. Dette er den største av Egadi-øyene. Det er en utrolig koselig liten øy og den har etterhvert blitt mer og mer populær. Dette er et sted for de som ønsker seg noe annerledes og autentisk. Det går hurtigbåter fra Trapani og turen over til øyene tar omtrent 30 minutter. Vel fremme kan dere leie sykler. Det er enkelt å sykle rundt på øya, da Favignana er ganske flat. Det er ikke enkelt å komme til Cala Rossa stranda, men det er verdt turen og en opplevelse som dere sent vil glemme. Det krystallklare vannet er utrolig deilig å svømme i og når dere først har badet her, vil dere ikke hjem til ferieboligen igjen. Etter å ha tilbrakt mange timer på stranda, kan dere sykle tilbake til byen, hvor det finnes mange koselige restauranter. Her kan dere blant annet nyte ferskfanget tunfisk, som blir losset fra fiskerbåtene i havna.

2. Baia del Silenzio – Sestri Levante (Ligurien)

silenzioSestri Levante er en badeby ikke så langt fra Genova. En koselig og flott by langs kysten av Riviera di Levante og et sted som ikke mange kjenner til. Dette er et av de steder som italienerne har klart å holde for seg selv, et sted som ikke er så godt kjent blant utenlandske turister. Den gamle bydelen ligger for enden av en liten bukt i ly av et par små fjell. Det er egentlig strender på begge sider av byen. Den ene stranden heter Bay of Fairy Tales og er faktisk oppkalt etter den danske forfatteren H.C. Andersen, som bodde her en kort periode på begynnelsen av 1900-tallet. De fleste fiskerbåtene seiler ut fra denne stranden. Den andre stranda er Bay of Silence. Den har blitt veldig populær blant italienene. Her kan dere ligge på stranden, bade i det klare vannet og samtidig ha kort vei til denne koselige byen. Her kan en kose seg på stranda uten å føle at en ligger på et fluepapir sammen med naboen.

3. Marina di Ragusa – Marina di Ragusa (Sicilia)

mondello-sicilyDette er en ekte italiensk badeby. På den sørligste delen av Sicilia, finner dere byen Marina di Ragusa med nydelige sandstrender på begge sider av byen. Dette er et populært sted for italienere og turister fra andre land. Hele byen syder av liv i høysesongen, hvor folk kommer for å tilbringe late dager på de flotte strender. Og en ting er å ligge på stranden, men det er også herlig å kunne kose seg ved siden av solbadingen. Det er det god mulighet for i Marina di Ragusa. Vanligvis bor det rundt 5000 mennesker i byen, men i høysesongen vokser dette tallet til rundt 60.000 innbyggere. Mange kommer i båt og derfor er havna et naturlig sentrum for mange aktiviteter. Faktisk er båthavnen den største på Sicilia med plass til 800 båter. Her finner dere massevis av muligheter for å leie vannscooter, jetski, prøve dere på windsurfing eller leie båt.

4. Senigallia – Senigallia (Marche)

StrandDet finnes mange barnevennlige strender i Italia og langs Adriaterhavet er det milevis med sandstrender hvor det mange steder er ganske langgrunt. Byen Senigallia ligger kun noen få kilometer fra havnebyen Ancona og er derfor den perfekte stranden om dere ønsker å kombinere solbading med et besøk i en større by. Stranden i Senigallia er kjent for sitt runde tårn, som befinner seg omtrent midt på. Dette kalles “Rotonda sul Mare“ og er kjent og udødeliggjort i Italia på grunn av sangeren Fred Buongusto. Selve byen tilbyr bra fasiliteter, som mange restauranter som serverer fersk fisk. Men først og fremst er det den lange sandstranden som gjør at det er et populært sted å bade og sole seg.

Go top