5 flotte kirker i Roma

22/09/2016

Kirker i Roma

Roma, også kalt den evige stad, har mange attraksjoner å by på. Fra magiske Colosseum til Spansketrappen hvor folk fra hele verden møtes. Siden byen også er et katolsk høysete, så finnes det mange flotte kirker i Roma. Og er du en av dem som liker å titte på disse nydelige, og ofte gamle bygningene, så er Roma det helt riktige stedet for deg. Det beste ved det hele er at du ikke trenger å være katolsk for å rusle rundt å nyte kunsten inne i kirkene eller den flotte arkitektur. Skulle du få anledning, så kan det også anbefales å oppleve en gudstjeneste. Selv om du kanskje ikke er troende, så er det fortsatt en opplevelse.

Basilica of Santa Maria del Popolo

Kirker i RomaBlant de mange kirkene i Roma sies det at Basilica of Santa Maria del Popolo inneholder noen av de flotteste eksempler på arbeider fra renessansetiden. Dette gjelder verker av blant annet Raphael, Bernini og Caravaggio. Kirken ble bygd i 1099, ikke langt fra den nordlige porten til Roma. Historien forteller at gjenferdet til Keiser Nero holdt til i et tre og hadde skikkelse av noen onde kråker. Treet ble hugd ned og kirken bygd istedet. Kirken har flere ulike kapeller, som alle inneholder kunstverker fra datidens ledende kunstnere.

Santa Maria in Trastevere

Kirker i Roma
Santa Maria ligger  i Trastevere området i Roma og kirken er blant de eldste. De fleste mener at kirken ble bygd rundt år 350 og den har siden blitt bygd ut og restaurert flere ganger. Kirken har en rekke meget imponerende mosaikker fra det 12. og 13. århundre. Lederen av St. Apolonia er bevart som et relikvie sammen med et stykke av den hellige svamp. En legende sier at det fløt olje opp av jorden den dagen Jesus ble født og kirken ble bygd på dette stedet.

San Giovanni in Laterano

Kirker i Roma
San Giovanni i Laterano er en av de fire store katedralene i Roma. Den ble bygd til ære for Døperen Johannes og evangelisten Johannes, og er hjemmet til erkebiskopen av Roma og paven. Den er også kjent som katedralen for Roma og verden. Det sies å være den første katolske kirken som ble bygd i Roma. Når en ser kirken utenfra, så ser den ikke ut til å være noe særlig. Men går dere innenfor, så er den helt utrolig flott med ornamenter, veggdekorasjoner, mosaikker og malerier over det hele.

Basilica di Santa Maria Maggiore

Kirker i Roma
Katedralen Santa Maria Maggiore regnes som en av de viktigste katolske kirkene i Roma. Katedralen inneholder en rekke kunstgjenstander som representerer Romas kristne kunst sivilisasjon. Pilegrimer fra hele verden kommer til katedralen for å betale hyllest til kirken. Hvert enkelt vindu, freske eller søyle har en historie. Besøker dere katedralen den 5. august, kan dere oppleve feiringen av snø miraklet, en feiring hvor tusener av hvite blomster faller ned fra taket i katedralen.

St. Peter’s Basilica

Kirker i Roma

Roma -San Pietro

Det er ikke den eldste katolske kirken i Roma, men det er definitiv den mest berømte både i Roma og formentlig i hele verden. Den ble bygd på det stedet hvor det menes at den første paven, St. Peter, ble korsfestet. Den nåværende katedralen har vært underveis lenge. Det tok faktisk hele 150 år å bygge den. Det er den berømte renessansekunstneren, Michelangelo, som har designet kuppelen. Under et besøk i Peters kirken kan dere på samme tid besøke landet som kirken er den del av, nemlig Vatikanet.

Oppdag villaer i dette området:
Go top