5 grunner til å besøke Sicilia

03/11/2016

Sicilia

Denne store øya lengst sør i Italia kan tilby alt man trenger til den perfekte ferien, enten man er på en lengre sommerferie eller en langhelg. Fordelene ved å reise til Sicilia er mange, men en av de mest innlysende er at sesongen er lengre enn de fleste andre steder i Europa og det er ikke uvanlig med 20 grader eller mer i begynnelsen av november måned. Det finnes definitivt verre ting enn å tilbringe en langhelg i november på Sicilia og samtidig nyte godt av solens varme stråler. En annen fordel med Sicilia er øyas størrelse. Her er det så mye å se på at du kan reise hit flere ganger og se noe nytt hver gang.

Mye å se på Sicilia

I det nordvestlige hjørnet av øya har vi storbyen Palermo og lengre sør finner du Masala distriktet med sine nydelig hetviner, fantastiske strender og Agrigento hvor dere kan besøke noen av de best bevarte byggene fra oldtiden. Lengre mot øst kommer dere til Marina di Ragusa, en koselig ferieby som er et godt utgangspunkt for ferien og hvor det er et stort utvalg av ferieboliger. På denne delen av Sicilia finner vi også Siracusa, som er en flott by med en gammel bydel som stammer tilbake fra begynnelsen av årtusenet og så er det selvsagt fantastiske Etna, Europas største vulkan som fortsatt er aktiv.

Sicilia

Etna

De fem viktigste grunnene til å besøke Sicilia

1. Været. Det er ikke sikkert solen alltid skinner her, slik er det alle steder. Men om du er glad i å rusle rundt og se på alt det spennende som finnes når du er på tur, så er det ekstra deilig når temperaturen er høyere enn hjemme. Her er det ikke uvanlig med 20 grader på dagen fra mars til november, noe som gir en av de lengste sesongene i Europa.

2. Maten. Det finnes god mat mange steder, også mange andre steder i Italia. Men Sicilia er et skattkammer av mat og fristelser med frukt og grønt av super kvalitet nesten hele året, alle typer fisk som er ferskfanget daglig og noen nydelige spesialiteter. Om vi sier Cannoli, så kjenner de fleste igjen ordet og dette blir ikke mer typisk siciliansk. Disse rørene av fritert deig med ricotta ost og søtt fyll spises overalt på Sicilia.

Sicilia

Cannoli

3. Strender. Bevares det finnes også strender mange andre steder. Men på Sicilia er det mange av dem, de består oftest av den fineste sand og du finner mange strender som er perfekt for barna. Her er det små bukter med gjemte strender du kan ha for deg selv, strender ved byene slik at du kan kombinere byliv og strandliv (Taormina) og på det meste av den sørlige delen av øya er det mil etter mil med strender.

4. Storbyliv. Her kan du kombinere besøk i en av de meste spennende storbyer i Italia med turer på stranda og mange kulturelle opplevelser. I Palermo bor det mer enn en million mennesker og byen er en smeltedigel av opplevelser, shopping, mat, dufter, gamle bygninger, havna… Byen bør oppleves en dag og det lar seg fint kombinere selv om du velger å bo på andre deler av Sicilia.

Sicilia

Town hall Palermo

5. Kulturminner. Her er det mange å velge i blant. Siracusa med gamlebyen, hvor det finnes en mengde med gamle bygg og kulturminner som er mer enn tusen år gamle. Lengre nord kommer dere til Taormina ved vulkanen Etna. Her kan en rusle opp langs fjellsiden som byen har blitt bygd opp mot, nyte mange gamle ruiner fra grekerne og den storslåtte utsikten over området. Sist, men ikke minst, på sørsiden av Sicilia, nær Agrigento, finner dere «The Valley of Temples», som er et stort område med mange templer og andre bygg fra oldtiden.

Go top