5 grunner til at du bør legge høstferien til Italia

01/09/2016

Høstferie

Sommeren er definitivt forbi når vi nå sier velkommen til september måned. Det kan for mange virke som evigheter siden dere var på sommerferie og da er det bra at en ny mulighet for ferie nærmer seg. I begynnelsen av oktober er det høstferie på landets skoler og hva er bedre enn å reise til varmere strøk når det er surt og kaldt hjemme? Italia er på grunn av sin allsidighet det perfekte ferielandet for mange. Her er det noe for hele familien og det er derfor det perfekte stedet å tilbringe en uke i egen feriebolig, kose seg, spise god mat og ha litt familietid.

Det er mye å ta seg til i Italia. I begynnelsen av oktober kan det fortsatt være fint vær med over 25 grader og sol. Jo lengre sørover dere reiser, desto større er sjansen selvsagt for varmt og nydelig vær. Men også i den nordlige delen av Italia, ved Toscana, kan det være flotte temperaturer i oktober. Vi har satt opp et par forslag til hva du kan finne på i Italia i høstferien. Høstferie

Avslapping

Finnes det en mer avslappet livsstil enn den de har i Italia? Etter et par hektiske måneder i august og september, så finnes det neppe noe deiligere enn å slappe av i en flott feriebolig i Italia.  Bare nyte det varme klimaet, ta en tur på markedet og handle inn til en god middag, gå en tur i den nydelige naturen og besøke den nærmeste landsbyen og nyte en cappuccino. Høstferie

 

Lazio og Roma, den perfekte kombinasjon i høstferien?

Lazio er det fylket som ligger rundt Roma. HøstferieDet er også blant de største fylkene i Italia samt et av de mest folkerike og interessante for turistene på grunn av Roma. Den evige stad er et overflødighetshorn av attraksjoner for alle aldre. Fordelen med å bo i egen feriebolig i Lazio er at det er kort avstand til Roma, som enkelt kan rekkes på en eller flere dagsturer. Bor dere i området rundt oldstidsbyen Tarquinia, ca. 90 km nord for Roma, vil dere være tett på stranden og samtidig bo i den nydelige naturen som området kan by på.

Golf

Ja, vi vet det godt, golf er ikke en sport for hele familien. I de fleste familier hvor det spilles golf, så er det mannen i huset som er ute på banen. Italia er det mange golfbaner, og det er rett og slett nydelig å gå en runde på en flott golfbane når det samtidig er flott vær og ikke blåser og er kaldt slik det kan være i Norge i oktober måned. Resten av familien kan da kose seg hjemme i ferieboligen, dra på markedet og shoppe eller dra på sightseeing. Og så møtes alle hjemme i ferieboligen sist på ettermiddagen og kan kose seg sammen resten av dagen.

Certaldo Alto og Toscana

HøstferieToscana er kanskje det mest besøkte område i Italia for oss nordmenn. Området har veldig mye å by på, fra de lange sandstrendene langs Middelhavet, Pisa med det skjeve tårnet, Lucca med de mange nydelige, gamle bygningene og til storbyen Firenze. Lengre sørover kommer vi til Chianti distriktet med de mange nydelige vinene og den gode maten. Og apropos mat, så blir det avholdt en stor matfestival i byen Certaldo Alto de to første helgene i oktober. Byen finner dere ikke langt fra San Gimignano og her vil hele byen være fylt med god mat og drikke så lenge festivalen pågår. For dere som er glad i god mat, er Toscana det perfekte sted for hele familien i høstferien.

Shopping i Milano

HøstferieEr dere glad i shopping er Milano det helt riktige sted å reise til i høstferien. Her er det mye færre mennesker enn på sommeren, en behagelig temperatur og lavere priser. Milano er hjembyen til Giorgio Armani, Miuccia Prada, Versace og mange flere, så det er rik leilighet til å se på den siste nye moten, bare titte eller shoppe. Og ønsker dere å bo i egen feriebolig, så er det fint mulig å kombinere et opphold i enten Piemonte eller ved Gardasøen, med et par dagsturer til denne herlige storbyen.

Go top