5 sicilianske byer du må besøke

22/12/2016

Sicilianske byer

Denne store øya lengst sør i Italia har mye å by på og det er mange sicilianske byer som er verdt et besøk. Vi har funnet frem til dem vi mener er de mest interessante, en blanding av storbyer, byer ved særlige attraksjoner og en liten by inne i landet med en spesiell trapp. Fordelen med Sicilia er at det er så mye å se på samtidig med at en ferie lar seg kombinere med det å kose seg på en av de mange strendene. For ikke å stresse for mye på ferien, så anbefaler vi at dere deler opp øya i to. I en ferie besøker dere den vestlige delen av Sicilia og neste ferie kan da gå til den østlige delen.

Sicilianske byer

Palermo

Dette er «hovedstaden» på Sicilia og den største byen med sine mer enn en million innbyggere. Palermo har mange attraksjoner og er også kjent som en by med utallige kirker, for de som liker å besøke dem. Blant kirkene bør en få med seg selve katedralen som ble oppført i 1185. Siden har den blitt bygd på flere ganger og kirken er derfor kjent for sin arkitektur, som egentlig består av arkitektur fra mange ulike tidsepoker. Her er litt fra barokken, den gotiske tiden, normannerne samt neoklassiske perioden. Av andre flotte kirker kan nevnes Chiesa della Martorana og Santa Catarina. På wikipedia finnes en liste med de fleste kirkene i Palermo.

Men det er selvsagt mye annet i Palermo enn kirker. Palazzo dei Normanni er et av de flotteste palasser i Italia og ble påbegynt i år 1072, etter at normannerne hadde erobret Sicilia fra araberne. Inne i palasset finner dere det Palantiske kapell (Cappella Palatina), som er et kongelig kapell for den normanske kongen av Sicilia. Det som gjør kapellet helt spesielt og til en av de største attraksjonene i Palermo, er buene fra saracennene og de mange nydelige mosaikker fra byzantinerne. Ellers har byen mange koselige, små gater med butikker og restauranter, Italias største botaniske hage og den store havna hvor det er masse liv. Og apropos liv, så er det flere markeder her hvor en får kjøpt frukt, grønt, kjøtt og fisk samt mye annen nydelig mat. Perfekt når en bor i egen feriebolig.

Taormina

Så er vi på den østlige siden av Sicilia og Taormina er kjent for å være nabo til vulkanen Etna og et av de mest berømte amfiteatre i Italia. Det er samtidig en av de flotteste Sicilianske byer og deler av byen ligger nede ved stranda, mens amfiteatret og flere nydelige kirker ligger oppe på et mindre fjell. Heroppe kan en oppleve selve amfiteatret fra det 1. århundre før kristi og samtidig nyte en fantastisk utsikt over området med vulkanen Etna i bakgrunnen. Dere finner også en handlegate med masse små sidegater hvor det finnes koselige restauranter og butikker, om dere ønsker å shoppe litt. På kvelden er byen et flott skue med de mange lysene langs fjellsiden hvor byen ligger.

Siracusa

Lengre sør på den østlige delen av øya, finner vi Siracusa som er en av de eldste sicilianske byene. I dag bor det rundt 125 000 mennesker her. Spesielt den gamle bydelen er interessant, med sine mange bygg fra gammel tid. Siracusa er ca. 2700 år gammel og ble grunnlagt av grekerne og dette kan fortsatt sees når dere rusler rundt i sentrum av byen. Byen står på UNESCO sin verdensarvliste og dere kan blant annet oppleve to ulike amfiteatre, et romersk og et gresk samt et tempel for Apollon.

Sicilianske byer – Erice

Så har vi kommet oss til den vestligste delen av Sicilia. Denne gamle byen ligger ved Trapani og en av måtene å komme seg opp til byen på toppen av Mount Erice på er ved å taubanen fra sentrum av Trapani. Byen ble grunnlagt av grekerne og har siden vært underlagt mange ulike folkeslag. Her kan en besøke Castello di Venere, som ble bygd av normannerne på 1200-tallet. Få også med dere Giardino del Balio, som er det høyeste punktet på Mount Erice. Herfra har man en fantastisk utsikt over Trapani og hele landskapet rundt rundt.

Caltagirone

Sicilianske byerDenne byen ligger nesten midt inne på Sicilia og er kjent for en fantastisk trapp. Byen ble grunnlagt av araberne i år 1030, men desverre er de fleste bygninger fra den gangen ødelagt. I 1693 ble byen nesten totalt ødelagt i det store jordskjelvet som ramte mange sicilianske byer og drepte mer enn 250 000 mennesker. I dag er byen kjent for trappen på 142 trinn som ble nygd i 1608 og som er dekorert med håndmalt keramikk. Byen er også kjent for sin store produksjon av terracotta og majolica varer.

Go top