3 steder å se i nærheten av Roma

16/03/2017

3 steder å se i nærheten av Roma

Det er mye å se på i Roma, men det skal vi la ligge denne gangen. Istedet skal vi se litt på noen av de mange attraksjonene som finnes rett utenfor den evige stad og som det er mulig å besøke under en tur til Roma. Dette er også perfekt for dem som ønsker å bo i en egen feriebolig i en av de mange koselige småbyene rundt Roma. Her er det mulighet for å ta på dagsturer til hovedstaden noen av dagene og andre dager kan dere besøke steder som ligger innen kort avstand til Roma. Felles for disse stedene er at det også er mulig å bo inne i Roma og ta på dagstur utenfor byen med tog. Koselige og flotte byer som Tivoli, Tarquinia, Ostia Antica, Castelgandolfo og Orvieto kan nås med lokaltog på mindre enn en time.

Ostia Antica

3 steder å se i nærheten av RomaOstia Antica ble grunnlagt i det 4. århundre før Kristi og fungerte som havn for Roma, inntil elven Tiberen endret sitt løp til hvor den går i dag. Ostia ligger ca. 30 km nordøst for Roma ut mot Middelhavet og var den gangen en livlig havneby, som på det meste hadde rundt 100.000 innbyggere. Ostia menes å ha vært Romas første koloni og ble bygd av Ancus Marcius, Romas 4. konge. Byen ble overfalt mange ganger, blant annet av arabiske pirater, og ved romerrikets slutt begynte byen å forfalle. I det 9. århundre flyttet de siste ut av Ostia og byen ble forlatt. I dag er det mulig å besøke de gamle ruinene av byen og få et innblikk i hvordan livet var den gangen. Dere kan fort bruke 2-3 timer her bare ved å gå rundt å se på de gamle bygningene som er i veldig bra stand.

Orvieto

3 steder å se i nærheten av RomaByen er et imponerende syn, beliggende på et lite platå, omgitt av vinmarker, oliventrær og sypresser. Orvieto ligger nord for Roma og er en by fylt med historie. Om de brosteinsbelagte gatene, de gamle kirkene og piazzaene fra middelalderen hadde kunnet snakke, så ville de sikkert hatt noen svært interessante historier å fortelle. Slik er det dessverre ikke og vi får derfor «nøye» oss med selv å rusle rundt for å titte, nyte synet av de mange nydelige bygninger og ta del i den spesielle atmosfæren som finnes i Orvieto. Byen har i dag rundt 20 000 innbyggere, men var en av de store byene i den tidligere middelalder på 1300-tallet. Da bodde det mer enn 30 000 mennesker her. En av de viktigste attraksjoner å få med seg i Orvieto er den fantastiske duomoen fra 1290. Den er et imponerende syn med sin enorme fasade. Kirken var blant annet hjemsted for paven i en periode på mer enn 300 år. Fra Roma går det tog ca. en gang i timen og turen til Orvieto tar en time og 10 minutter.

Tarquinia

3 steder å se i nærheten av RomaTarquinia er en veldig gammel by. De første gangene man hører om byen er allerede i år 800 f. kr og den gangen tilhørte byen etruskerne. Siden har byen vært hjemsted for to av Romas konger samt vært en viktig del av romerriket. Byen er perfekt som utgangspunkt for en familieferie. Her er det mye å se på med de mange historiske monumentene, nasjonalmuseet for etruskernes historie samt den koselige gamle bydelen. I tillegg er det kort avstand til Middelhavet. Dersom dere er på tur til Roma og har lyst til å oppleve en spennende by ikke langt fra hovedstaden, så er Tarquinia stedet. Det tar ca. 1 time og 10 minutter med tog fra Roma og disse kjører hver time. Nyt en god lunsj i byen før dere rusler rundt og ser på blant annet de gamle gravene fra estruskerne, som er mer enn 2000 år gamle. Mange av disse er håndmalte og utrolig dekorative.

Go top