Å eie egen feriebolig i Italia.

14/07/2016

Mange reiser eller har reist til Italia. Dette langstrakte landet hører absolutt til nordmenns favorittdestinasjoner. Kanskje ikke så mye som sommerferiedestinasjon, men mer som et sted man reiser til hele året, nyter det varme klimaet, de flotte landskapene, de mange severdighetene, den gode maten og de mange fantastiske vinene. Det er liten tvil om at flere og flere reiser til Italia og tilbringer mange småferier i leid feriebolig. De som har leid egen feriebolig i sommerferien sin i Toscana, Lazio eller Marche, kommer tilbake år etter år. Det er rett og slett noe helt særlig med å holde ferie i egen feriebolig. Det å ha god plass til alle som er med på ferien, kose seg ved eget svømmebasseng, nyte god italiensk mat ute på terrassen og etterpå kan man kjøre en liten tur ut og se på noen av de mange severdighetene som finnes i området. Kjøre innom torget i den nærmeste landsbyen, handle litt godsaker til middagen og ta en kaffe på den lokale kafeen. Da kan ferielivet ikke bli mye bedre.

FERIEBOLIG-TIL-SALG-VAL-DAMBRA-2Det er fort gjort å bli avhengig av den avslappede livsstilen i Italia. Og for mange blir det en tradisjon å reise til Italia minst et par ganger i året. Samme sted og samme hus, slik at det føles som å komme til sitt andre hjem. Og det er flere og flere som tar det neste skrittet, nemlig å kjøpe en egen feriebolig i Italia. Fordelene er mange. En ting er klimaet. Det er tross alt herlig å komme ned til en feriebolig, der solen også skinner langt ut på høsten eller tidlig på våren. Ikke trenger du å sitte i bilen i mange timer for å komme deg til hytta på fjellet. Her er det og godt, og kort tid etter at flyet har landet kan dere ta en tur i bassenget eller nyte et godt måltid ute på terrassen. Når dere selv ikke har anledning til å bruke ferieboligen, kan dere leie den ut via et byrå som ordner alt for dere. Da vil dere samtidig tjene inn en del av det som dere har betalt for boligen.

Drømmeboligen

Det er ikke så komplisert å kjøpe egen feriebolig i utlandet, som mange kanskje går og tror. Med norsktalende personale, er det god hjelp å hente om dere ønsker å gjøre drømmen til virkelighet. Vi har satt opp en guide som forklarer hvordan et kjøp foregår i praksis. På den måten får du svar på mange spørsmål som måtte melde seg. Det er også mulig å få hjelp til å finne den helt riktige ferieboligen til familien deres. Vi har kontakter over det meste av Italia og det gir mange muligheter for å finne drømmeboligen. Kanskje den ikke er til salgs enda, men da er det greit å ha lokale kontakter slik at når boligen kommer til salgs, så får dere beskjed om dette med en gang.

De fleste boligene som er til salgs er funnet av Renate selv. Hun bor i Italia og har vært rundt og sett de aller fleste ferieboligene som leies ut via nettsiden vår. Dette er en viktig forutsetning for å kunne stå inne for at dere får det best tenkelige oppholdet og det samme gjør seg gjeldende ved kjøp av en egen feriebolig. Renate reiser rundt og er på konstant jakt etter ferieboliger. Det er derfor også mulig å la Renate hjelpe med å finne den perfekte boligen. Dere kan sette opp en rekke kriterier for i hvilket område boligen skal befinne seg i, størrelse, fasiliteter etc. Og når boligen dukker opp, så vil Renate kontakte dere. Dette er helt uten forpliktelser for dere.
Real-estate-in-Desenzano-del-Garda-1

Litt informasjon fra guiden om å kjøpe egen feriebolig i Italia.

Ønsker dere å kjøpe en bolig uten å bosette dere I Italia? Da er det følgende kostnader som gjelder:
• Kjøpesummen på boligen
• 3% kommisjon til megleren
• handelsskatt: ca. 10 % av kjøpesummen oppgitt i skjøtet. Det skal betales en gang, samtidig med signering av skjøtet. Må leveres til Notarius, som skal sikre at betalingen skjer direkte.

• Årlige lokale skatter: (IMU, TASI og TARI) Hver især er 1% av eiendommens verdivurdering.
Det bør noteres at eiendom som eies av mennesker som ikke har meldt flytting til landet, ikke kan bli betraktet som hoved bopel.

Hele guiden kan dere få tilsendt ved å sende oss en mail på info@renatevillas.com

Go top