Amalfikysten

10/04/2016

Amalfikysten

Dette må være blant de absolutt flotteste stedene i Italia og Europa. Her ligger de små byene klistret inn til de bratte fjellskråningene, med fantastiske små strender og en utsikt som knapt kan beskrives.
Det er vel derfor ikke så rart at denne delen av Italia, har blitt så populær. Og når hele området, hele kyststrekningen, er så spesiell, da må bostedene også være det. Her finnes det et stort utvalg av luksuriøse ferieboliger. Mange av dem med en utrolig flott beliggenhet med utsikt over byen og kysten, nydelige svømmebasseng og elegante innredede hus med god plass.
Da er alt lagt til rette for en uforglemmelig ferie, så da er spørsmålet hva en skal finne på mens man er der.

 
Hvordan kommer man til Amalfikysten

Først må vi komme oss frem til Amalfikysten. Selve kysten, ligger på sørsiden av Sorrento halvøya. En kan enten fly til Roma eller Napoli. Sistnevnte er det enkleste, da slipper en nemlig kjøreturen fra Roma til Napoli. Lei bil på flyplassen og kjør det siste stykke til kysten. Turen tar fra ca. 1 time og 20 minutter og til et par timer, avhengig av hvor mange ganger en stopper for å ta bilder av det flotte landskapet. Her er flere flotte byer, hvor en kan bo. Selve Amalfi by, Ravello, Salerno og Positano.
Sistnevnte hører ikke til blant de største, men absolutt blant de flotteste.

 

Vakre Positano

Positano

Positano ligger som hugget ut av klippene, utrolig malerisk og vakker.  Og det er også en av grunnene til at byen flere ganger har blitt kåret til å være en av de flotteste byene i Italia, og blant de mest romantiske. Det er kanskje ikke så vanskelig å forestille seg at man sitter på terrassen i luksus ferieboligen dere bor i og nyte utsikten, en god middag og samvær med gode venner eller familien.
På dagtid finner dere flere små koselige strender, hvor en kan nyte solen og bade i Middelhavet.
Eller en kan rusle rundt i byen og nyte den helt spesielle stemningen. Besøk de andre flotte byene på Amalfikysten og kjør langs den fantastiske kystveien. Utsikten langs veien er imponerende, så husk å stoppe slik at dere kan fylle kameraet med vakre bilder.

Ravello med sin vakre hage og Pompeii.

Pompei
Det kan anbefales å kjøre til Ravello, en tur på 23 km fra Positano. Her finner dere Villa Cimbrone. Dette er en nydelig hage i forbindelse med hotellet av samme navn. Men hagen er åpen for alle og et veldig populært sted, hvor folk kommer for å nyte den flotte hagen, alle figurene og ikke minst utsikten. Sist, men ikke minst, bør dere også kjøre en tur til Pompeii. Byen som ble verdensberømt, da vulkanen Vesuv eksploderte for mer enn 2600 år siden og begravde byen. Siden har den blitt delvis utgravd og en kan gå rundt i gatene og få en idé om hvordan livet var den gangen.

Go top