Aperitivo ritualet

14/10/2018

Aperitivo ritualet er noe du absolutt må prøve under ditt opphold i Italia for å berike matopplevelsen. Det består vanligvis av førmiddagsdrink og litt salt snacks. Ordet «Apéritivo» kommer fra det latinske verbet «aperire», som betyr «å åpne.» Det innebærer vanligvis en drikke som serveres før et måltid for å stimulere appetitten.

Klassisk aperitivo inkluderer en tørr, bitter basert cocktail. Disse alternativene inkluderte Spritz – enten laget med aperol eller campari og prosecco, Americano cocktail laget med søtt vermouth, campari og brus eller Negroni for de som liker sterkere smak – laget av gin, campari og vermouth. Hvis du liker bobler, kan du også gå for et glass Prosecco.

Tradisjonell ritual bør bare inkludere oliven, sjetonger og peanøtter, serveres sammen med en drink. Men i dag tilbyr de fleste steder et stort utvalg av skinker, grønnsaker, pastaretter, brød eller pizza. Mange barer spesielt i de større byene tilbyr derfor drink + matbuffé for en fast avtalt pris.

Husk at aperitivo vanligvis starter rundt 6 eller 7 og kan vare frem til kl 21. Det er ikke et flott sted for aperitivo – det er hundrevis! Sørg derfor for å spørre lokalbefolkningen og sjekk på nettet for å finne de beste stedene i besøket.

Å gå for en aperitivo kan ikke bare være et økonomisk valg for å ha en lett og deilig middag og en drink til en svært rimelig pris, men det er også en veldig sosial og en ekte måte å lære seg italiensk kultur på.

Go top