Asti

06/05/2016

Asti Piemonte

Byen Asti ligger i regionen Piemonte og er en av de viktigste byene når det gjelder vin fra Piemonte.
Selve regionen Piemonte, er den neststørste i Italia, kun overgått av Sicilia når det gjelder areal.
Det bor litt mer enn fire millioner mennesker i hele Piemonte og nesten halvparten av disse bor i Torino. Denne storbyen er også en av de største industribyer i Italia med mange fabrikker fra flere kjenter merker som Fiat og Lavezzi.

Fly og bo

Asti
I Asti bor det ikke helt så mange, men selv om det er en vinby, så bor det faktisk 75.000 innbyggere her, så det er en pen størrelse på byen. Det er enkelt å komme hit. En kan selvsagt fly til Torino og kjører derfra, det tar kun en time. Men det er en del flere fly å velge blant om en flyr til Malpensa flyplassen i Milano. Den ligger enda på riktig side av Milano og en kan være fremme i Asti på ca. 1 time og 35 minutter. Det er mange hoteller å velge blant i Asti, men også en rekke ferieboliger en kan leie. Da har en mulighet til å lage mat selv et par ganger og nyte godt av de mange bra råvarene i Piemonte.

Asti  – En by full av historie

Santa maria Asti
Byens historie går tilbake til Romertiden, den ble grunnlagt som en militærleir rundt år 120 før Kristi.
Siden vokste byen seg større og større og ble til en viktig by der den lå ved elven Tanaro og på de viktige veiene mot Sveits og Frankrike. Siden var byen involvert i en rekke krige og beleiringer, hvorav flere endte med tap. Tross dette, er det fortsatt flere historiske bygninger i byen, som har overlevd gjennom de siste mange hundre år. Blant disse er det flere kirker, hvorav den eldste stammer fra det 8. århundre. En bør ta en tur rundt i byen, nyte de mange gamle bygninger, de smale gatene og ta en kaffe på en kafe på Piazza San Secondo. Ta en tur innom katedralen Santa Maria, en av de største i Piemonte og en meget flott og velbevart kirke.  Eller Collegiata si San Secondo, som ligger midt inne i den gamle bydelen fra middelalderen.

Deilig vin og festival i gastronomiens tegn
sagra asti
Her er det også mange muligheter for å smake på de mange nydelige vinene. Det er her vinene Barbera d`Asti kommer fra og Barbera d`Alba fra nabobyen, Alba. Og den søte vinen Moscato d`Asti er også herfra. For de som er glad i mat, så bør en komme på besøk i den andre uken av september. Her avholdes det en stor gastronomisk festival, Festival delle Sagre di Asti. Da blir det servert lokal mat i alle byene rundt Asti, og i Asti selvfølgelig. Her er det rik leilighet til å smake på alle godsakene sammen med et glass vin.

Go top