Byene i Cinque Terre

30/01/2016

Cinque Terre

Hvis du noen gang føler at du trenger å komme vekk fra alt for en liten stund og gå et sted hvor du kan glemme det som plager deg og bare slappe av og ta inn skjønnheten rundt deg, bør du komme deg til Cinque Terre. Denne lille delen av kysten på den italienske rivieraen består av fem flotte og sjarmerende byer som er fullpakket med fantastisk utsikt og natur. Dette området – alle fem byene – har blitt erklært som en park og besøkende kan kjøpe et billig dagspass for tog hvis de ønsker å ta en titt på innsiden og få en liten bit av denne italienske skjønnheten. Alle byene har også bilfri veier som lar deg gå til hver enkelt by til fots. Mellom noen av byene er så heldig å se hager der druer vokser og en kan nyte den fantastiske utsikten. Vær oppmerksom på at det kan være mange turister og det kan dermed være køer på ulike plasser. Hvis du ønsker å være mer alene bør du prøve å reise hit under vintersesongen eller en av de andre vakre vandringsområdene som Italia har å tilby.

Cinque Terre,, Monterosso
Riomaggiore er den første av de fem byene i Cinque Terre, og er den største og mest omfattende av dem alle. Dette er ikke en ferieby, men en by med boligstrøk med enestående pastellfargede husvegger. Riomaggiore befinner seg i Genoa-gulfen og dette er grunnen til at byen har det mest blåeste, reneste og mest uberørte vannet i alle de fem byene. Her vil du også finne en sti som henger fra en klippe og fører til en bakketopp med en botanisk hage.

Cinque Terre, Maranola

Den neste byen heter Maranola. Denne byen er kjent for sin søte Sciacchetrà-vin takket være overflod av vinranker i området. Av de fem byene i Cinque Terre, Maranola hevder å være den eldste. Sporet etter bygninger i en kløft som fører til havnen gir Maranola et distinkt utseende. Hvis du elsker mat bør du definitivt stikke innom denne byen og ta turen opp til Punta Bonifilgio hvor man finner en bar hvor man kan smake byens kjente focaccia og selvsagt byens vin.

Cinque Terre, corniglia

Den rolige byen Corniglia er den tredje og minste byen i Cinque Terre. Dette er også den eneste av de fem byene som ikke ligger ved vannet, men høyt oppe på en bratt odde. Du kan komme deg til Corniglia med tog eller båt, men du er fortsatt nødt til å vandre opp den bratte odden for å komme til hjerte av byen. Denne byen er den minst populære byen når det kommer til turisttrafikken, men hvis du ønsker å oppleve Cinque Terre som en lokalinnbygger, er dette det perfekte stedet for deg.

Cinque Terre,, Monterosso

Monterosso, den fjerde byen i Cinque Terre, er den eneste turistbyen av de fem. Denne byen er sterkt kommersialisert og er den mest turistvennlige av dem alle. Her vil du finne alle slags steder som du finner på et vanlig turiststed: hoteller, butikker, kafeer, restauranter, utesteder og en mengde av turister som ønsker å nyte atmosfæren.

Den siste byen i Cinque Terre er Vernazza og regnes som selve juvelen av alle de fem byene. Hvis du vil være der alt skjer må du komme deg ned til havnen i Vernazza. Her finner du restauranter som serverer lekre italienske retter, en bar hengende på kanten av et slott som ble bygget for å beskytte byen mot pirater og en molo med en promenade hvor du kan sole deg.

Se alle villaer vi kan tilby i område

Go top