Cortona

29/05/2016

Cortona – Toscanas film og kulturby

Denne flotte byen finner dere i utkanten av Toscana, ikke langt fra Arezzo. Byen er kjent som film og kulturby nummer en i Toscana, etter Arezzo og har blant annet lagt gater og hus til en film fra selveste Hollywood.  Filmen heter «Under the Tuscan Sun» og er fra 2003

Under_the_tuscan_sun

Hovedrollen spilles av Diane Lane, som faktisk ble nominert til en Golden Globe som beste skuespillerinne for sin rolle i filmen. Kort fortalt, handler filmen om Frances Mayes (Diane Lane),  en forfatter som bor i San Francisco og har et tilsynelatende perfekt liv med mannen sin. Men, hun oppdager at han er utro og de blir skilt. Hun mister huset og mann, så hun bestemmer seg for å reise bort en stund og reiser til Toscana. Her reiser hun med en liten gruppe og under et stopp i  Cortona, finner hun ved en tilfeldighet et koselig hus som er til salgs.  Hun tenker at dette kanskje er et tegn om et nytt liv og kjøper huset.  Filmen utvikler seg til en morsom, men søt historie med flere forviklinger, inntil hun til slutt finner kærligheten på nytt.

Sjarmerende middelalderby

CORTONA_CITY

Utover å være en filmkjendis, er Cortona en flott og koselig by. Det er en by med mye historie og ble grunnlagt i det 7. århundre før kristi. Den gangen var byen en del av Etruskernes rike og ble senere en romersk koloni.  Byen ble senere en egen stat med egne mynter før den ble en del av Toscana og Italia på 1800-tallet. Selve byen bærer preg av å være en middelalderby med sine trange gater, beliggende på en fjellside i 600 meters høyde.  Det er veldig koselig å gå rundt å titte i byen. En bør få med seg Basilica di Santa Margherita. Denne ligger i den øvre del av byen og det kan være litt tungt å gå opp ditt, men det er vel verdt turen. Vel nede i byen igjen, kan dere ta en kaffe eller en nydelig lunsj på Piazza Della Repubblica, byens koselige torg.

Eremo le Celle

cortona_immagine_big
Litt utenfor byen, finnes kanskje den største attraksjonen i Cortona. Det er klosteret Eremo le Celle fra det 12. århundre. Et fantastisk sted hvor en kan gå rundt i store deler av klosteret, som er en hel liten by beliggende på en skråning. Her er det flotte bygninger, store terrasser og massevis av sypresser.

Og når dere befinner dere i området, så er det massevis av vingårder en kan besøke. Cortona DOC er en egen vin, som produseres av mange vingårder rundt Cortona. Kjør innom, smak på vinene og kanskje dere får en rundtur i vinkjelleren for å se hvordan de lages.  Det er bra viner, saftige og enkle å drikke. Etter å ha kjøpt med et par flasker til kveldens middag, kan dere kjøre hjem til ferieboligen deres og nyte kvelden.

Go top