De 10 beste stedene i Roma for en «APERITIVO»

27/02/2016

Aperitivo Roma (1)

I Italia betyr «Aperitivo» god mat og en drink, alt til en fast pris. Nyt det sammen med vennene dine og de innfødte.

Hva? Ja, i Roma og andre italienske byer møtes venner og kollegaer med nye mennesker hver dag fra kl. 18.00 til 21.00, for å nyte en appetittvekker som kalles «Aperitivo».

Faktisk tilbyr den evige byen et stort utvalg av fantastiske steder, hvor «Aperitivo» er en gourmet opplevelse. En kan nyte dette i historiske omgivelser og sammen med imø tekommende, lokale mennesker. Barer, puber og kafeer tilbyr spesielle lokale og eksperimentelle retter eller en buffet, som gjerne inkluderer: fingermat, pizza og typiske italienske retter som tramezzini, pasta, bruschetta og salater. Alt sammen som følge til din favoritt drink!

Drinken vi foreslår, er en romersk klassiker som heter «Spritz». Denne spektakulære oransje/røde drinken lages av Prosecco, Campari, Aperol eller hvitvin og vann med kullsyre. Dersom du fortrekker det kan du i stedet bestille et glass med god italiensk vin, fatøl, en cocktail eller en alkoholfri drink!

I dag vil vi anbefale 10 av de aller beste, typiske stedene i Roma, for en klassisk Aperitivo, Kos dere!

Aperitivo Roma (1)

A Rota Libera

Piazza Giovanni Da Triora, 5 (Garbatella området)

Aperitivo fast pris: 7 €

A Rota Libera befinner seg i Garbatella området, i gangavstand fra metrostasjonen Garbatella. Dette er et av de met karakteristiske og tankevekkende områder i Roma. A Rota libera er en vintage bar. Her er alt Km0 og tilbudet varierer etter sesongens råvarer. Delikatessene serveres på et skjæ rebrett. Du kan blant annet velge vegetarisk med masser av grønnsaker, stekte retter, pasta, italienske spesialiteter, couscous, kjøtt og mye mer. Vi anbefaler at du smaker på ølet deres!

 

Baccano

Via delle Muratte, 23 (Trevi Fountain)

www.baccanoroma.com

Aperitivo fast pris: 10 €

Beliggende i en bygning som kan dateres tilbake til 800-tallet, kun få skritt fra Trevi fontenen. Baren/restauranten er et flott sted, hvor de krysser ulike smaker og matstiler. Her kan du nyte et glass vin, en spritz eller prosecco, fulgt a hjemmelagde, lekre retter.

Aperitivo Roma (2)

 

Bar del Fico

Piazza del Fico, 26 (Navona Square)

www.bardelfico.com

Aperitivo fast pris: 5/8 €

Denne kule baren og restauranten, ligger kun få skritt fra Piazza del Popolo. Bar del Fico er en legende i Roma! Torget, treet, baren og maten. Prøv å si «sees på Fico» og alle vil forstå hvor du mener. Du kan sitte inne eller ute på det stemningsfulle torget. Dette er en bar som er innrettet med elegante og raffinerte vintage møbler. I tidsrommet hvor de serverer aperitivo, tilbyr de en buffet med diverse sauser, grønnsaker og focaccia (italiensk brød) med et glass vin eller en cocktail. Alt sammen i en trendy atmosfære og et ungt miljø.

 

Dar Ciriola

Via Pausania, 2 (Pigneto området)

Piazza Buenos Aires, 17 (Quartiere Coppedè)

www.darciriola.it

peritivo fast pris: 5 €

Navnet dar Ciriola, forteller deg allerede menyen: ciriola, som er det typiske og tradisjonelle romerske brødet. Dar Ciriola har to steder: et i Pigneto og den andre i Coppedè (Buenos Aires torget). Du kan smake på ulike sandwicher med ferske lokale ingredienser, mens du ser på at personalet lager nettopp din sandwich. Filosofien til dar Ciriola er å bruke typiske ingredienser fra lazio, som porchetta, coppiette, cacio prenestino oster med mer. De ironiske navnene på sandwichene, er på den originale romerske dialekten (er Dopato, er Losco, er Burino med mer). Du kan velge blant mange nydelige viner og lokale øl. Vi anbefaler dette stedet til en ekte romersk aperitiff!

 

Fafiuchè

Via Madonna dei Monti, 28 (MOnti området)

Aperitivo fast pris: 8 €

www.fafiuche.it

Du finner Fafiuchè i Monti området, tett på Colosseum. Et lite og koselig sted. Stedet har en intim atmosfære og maten er inspirert av italienske områder, som Puglia og Piemonte (eierne er fra disse områdene). Aperitivoen er unik! En buffet med spesielle retter som risottocarpaccio, med mozzarella ost, varme og kalde sauser, krutonger, kjott og andre typiske sesong produkyer. Stedet har også et godt utvalg av bruschettas. Alt sammen kan bli fulgt av et godt glass italiensk vin. Vi anbefaler dette stedet, spesielt til de som er glad i vin.

Aperitivo Roma (3)

 

Fermento

Via Cicerone, 61 (Prati området)

www.fermentoroma.it

Aperitivo fast pris: 8/10 €

En hjertelig atmosfære i hjertet av Prati området. Maten er nydelig og aperitivoen er «Moment of Ferment«! I disse få timene på dagen, kan du velge mellom 4 ulike typer aperitivo: buongustaio (3 østers), pescatore (3 små tartar av fisk), norcino (skjærebrett med spekemat og oster), salutista (rå delikatesser, kokt med grønnsaker). Alt kan kombineres med et glass vin, prosecco, øl eller en deilig cocktail.

 

Hotel Locarno Lounge Bar

Via della Penna 22 (Popolo torget)

www.hotellocarno.com

Aeritivo fast pris: 10/15 €

Hotel Locarno, finner du den elegante Locarno Lounge Bar. Denne fantastiske baren er innredet i en avslappet og elegant stil. Den ligger rett ved siden av Piazza del Popolo. Baren ligger i første etasje på hotellet, et koselig lokale med ild i peisen på de kalde dagene. Om sommeren kan du sitte ute i den fantastiske hagen. Et ideelt sted for en nydelig aperitivo: fingermat og klassiske drinker!

 

Porto Fluviale

Via del Porto Fluviale 22 (Ostiense området)

www.portofluviale.com

Aperitivo fast pris: 10 €

Få skritt fra Piramide finner du Porto Fluviale. Stedet ligger ved siden av metro stasjonen, i distriktet med gatekunsten. Det er et trendy og smart sted, med en industriell stil! Her kan du smake på salte og søte godbiter fra Napoli: pommes frites, parmigiana, sfogliatelle og mer. Noe å drikke? Cocktails, øl og gode viner. Et perfekt sted for en kul aperitiff!

Aperitivo Roma (4)

 

Salotto Caronte

Via Machiavelli, 23 (Manzoni området)

Aperitivo fast pris: 8/10 €

Nær Piazza San Giovanni, kun et par minutter fra metro Manzoni, finner du Salotto Caronte. Dette er en hjemmekoselig bar og restaurant, som tilbyr en koselig atmosfære, akkurat som hjemme. Restauranten er inndelt i et område med sofaer, hvor du kan nyte din aperitivo. Det andre rommet brukes til restaurant. Perfekt sted for å nyte en lett aperitivo som bruschetta med ferske tomater og en bolle med couscous.

 

Salotto 42

Piazza di Pietra, 42 (Pietra torget)

www.thesalotto42.com

Aperitivo fast pris: 10 €

Salotto 42 begynte som en bokbar i Roma, ved det unike Piazza di Pietra. Den ligger vendt mot det imponerende Temple of Hadrian. Her kan du nyte storby atmosfæren på et antikt romersk torg. Trendy, flott og sentralt, det er det perfekte stedet for en nydelig aperitivo. Faktisk er aperitivo ansett som barens spesialitet, og består av en buffet. Her finner du et stort utvalg av ø kologiske retter og vegetar retter samt ekskusive cocktails.

 

Nyt din aperitivo i Roma!

 

 

 

Go top