De beste strendene på Sicilia

26/02/2015

Sicilia, den største øya i Middelhavet, er et fantastisk feriemål for sin gastronomi, koselige byer og historiske severdigheter. Sicilias geografiske plassering har også velsignet øya med  noen av de fineste strendene i Italia. Hvis du er en strandelsker og planlegger å feriere på Sicilia, bør du definitivt sjekke ut denne listen over de åtte beste strendene i Sicilia i følge oss og våre samarbeidspartnere på Sicilia.

1. San Vito Lo Capo – San Vito Lo Capo er en av de beste og mest populære strendene i Sicilia, og er også kalt som «Karibiske Sicilia» på grunn av sine flotte strender som har hvit sand, krystallklart blått vann og spektakulær utsikt. Landsbyen i seg selv er også koselig.

Panoramic View Over Sicilian Coastline and Cofano Mountain

 

2. Lago della Specchio di Venere – Lago della Specchio di Venere ligger i Pantellaria og befinner seg i sentrum av et eldgammelt vulkansk krater. Bortsett fra stranden, er det også en innsjø og et par varme kilder i området som er kjent for å være terapeutisk.

Lago della Specchio di Venere

 

3. Spiaggia dei Conigli – Øya Lampedusa er hjemmet til Spiaggia dei Conigli, en hvit sandstrand med uberørt og krystallklart vann. Rett foran stranden er en øy der skilpadder legger sine egg – øya er overvåket og beskyttet og kan dessverre ikke bli besøkt.

Pure crystalline water surface around an island (Lampedusa)

 

4. Scala dei Turchi– For elskere av havet som ønsker å se noe spektakulært er Scala dei Turchi et «må-besøk». Denne stranden har hvite klipper, en mergel stein struktur som går ut i havet og steinete stier som du kan gå på som fører til stranden. Ligger mellom Sciacca og Licata.

Scalle de tuirchi

 

5. Spiaggia Sampieri – Hvis du leter etter et strand reisemål som både er morsomt og avslappende, bør du besøke Spiaggia Sampieri i Scicli sør i Italia. 3 kilometer lange sandstrender anses å være en av de vakreste strendene i området. Her kan du finne alt fra høylytte strand barer til de mer rolige bortgjemte stedene med utsikt over den nydelige fiskerlandsbyen som den ligger ved.

Spiaggia Sampieri

 

6. Calamosche – Ligger inne i nasjonalparken Vendicare på sørøstkysten av Sicilia. «Rå skjønnhet på sitt beste», er hvordan de fleste mennesker som har vært på Calamosche vil beskrive denne stranden. Området tilbyr ikke noe av de vanlige turist fasilitetene som barer, restauranter, butikker eller parasoll utleie. Det er ikke annet enn hvit sand og klart vann, noe som gjør det til et perfekt sted for en utflukt hvis du ønsker en fredelig og avslappende atmosfære.

calamosche beach in Sicily Italy

 

7. Marina di Ragusa – Hvis vannsport er noe for deg, er Marina di Ragusa stedet å være! Byen er også flott for familier ettersom det er mange aktiviteter hele sommer lang,

Marina di Ragusa  FonateBianche

 

8. Isola Bella – Isola Bella er ikke en stor øy, men det den mangler i størrelse gjør definitivt severdighetene opp for. Isola Bella er en stein strand omgitt av frodig vegetasjon og en strand. Det pleide å være privat eie frem til 1990, nå er det tilhører den fylket Sicilia. Det er en smal sti som forbinder øya til fastlandet. Øya har en liten og ganske steinete strand og krystallklart vann.

Panoramic view of Isola Bella (Beautiful island): small island n

Go top