De beste suvenirene fra Italia

12/07/2018

Har du noen gang vært så involvert i å bare nyte ferien din, at du nesten glemte å kjøpe suvenirer til familie og venner?

Lastminute souvenir shopping kan være altfor stressende hvis du ikke har planlagt. Men ikke bekymre deg! Vi har forberedt her en liten liste over ting som er verdt å bringe med seg hjem fra Italia!

Smaken av Italia

Uansett hvilken region du er, er det alltid lokale spesialiteter, noen typer skinker og ost som er mest verdt å prøve og ta med hjem.

– Olivenolje – se etter olje fra lokalt presset oliven, det kan være flere frantoia eller gårder som selger sin egen olje.

– Vin – uansett om det er kjøpt direkte fra vingården eller fra det lokale supermarkedet, er det så mye god vin i Italia, den må sendes i kofferten så det er er viktig å pakke den skikkelig inn!

– Grappa eller limoncello. I Italia, etter måltidet, er dette kjent for å være bra for fordøyelsen. Noen har en bitter smak, andre – litt søtere. Eksperimenter med det gjennom hele ferien, ta med hjem den du likte mest, og server den kald etter middagen til vennene dine!

– Pasta. Velg nøye og forsegle det tilstrekkelig for reise!

– Modena Balsamicoeddik. Bare et deilig tillegg til alt, har du prøvd den på jordbær?

Stilen av italia

Foruten maten er Italia kjent for stilige mennesker og god kvalitet skinnvarer. Her er noen ting du bør vurdere å kjøpe til deg selv og dine venner med:

– Hansker – god kvalitet skinnhansker er en flott og lett transportert gave til både menn og kvinner. Hvis du er i en av byene Firenze eller Milano – stopp ved hanskespesialforretningen, se utvalget  og opplev prosessen med å finne det rette paret av hansker.

– Skjerf – ikke bare for det gode materialet, men også for de stilige alternativene.

Vi håper dette gav litt inspirasjon til suvenir handle!

Se noen av våre fantastiske villaer: Villa Olivella – Lazio, Villa Capalbio Scalo – Toscana, Villa Karata – Sicilia

Go top