Ferie i Italia, i den sydlige del av Sicilia

08/11/2014

Denne klippete og robuste øyen har tiltrekket seg besøkende i tusener av år, den har faktisk tiltrekt seg mer enn bare besøkende. Sicilia, på tåspissen av Italia, var lenge bebodd av kolonister fra mange sivilisasjoner. Fra Grekere – som gav stedet videre til Afrodite, fordi områdets rike og nydelige natur måtte være en gave fra kjærlighets gudinnen. Videre til spanjolenen, romerene, araberene & Normannere. Du kan finne mange tegn på invasjonen den dag idag – katedraler, monumenter, palasser og templer er alle fysiske bevis på fortiden. Det er dette som gjør Sicilia så spesielt. Ingenting kan slå en ferie på Scilia. Jeg ønsker her å sende deg en liten oversikt over mulige steder du kan besøke hvis du ferierer sør på Sicilia.

Marina di Ragusa

Marina di Ragusa

Lokalisert sør på øyen Sicilia, Marina di Ragusa er en by kjent for sitt nattliv og flotte strender. Byen er også kjent for restene fra gresk beboelse ved elven Irmino som ikke er langt vekke. Marina di Ragusa sin nye havn har potensiale til å bli en av de største turist havnene på øyen med plass til mer enn 800 båter.

 

 

By områder

Ragusa

Ferie i Italia-Ragusa

Denne fasinerende byen er på Unesco sin verdensarv liste for sin vakre barokk arkitektur.

Byen var delt i to deler etter jordskjelvet I 1693 som ødela byen. Halve byen valgte å bygge opp igjen byen øvre del, mens den andre delen pusset opp den gamle delen, kjent som Ragusa Ibla. Den øvre delen har en fantastisk utsikt, mens Ibla er fantastsik på sin måte med sine trange gater og smug. I Ibla sitt sentrum kan du også finne den ubeskrivelige Duomo Di San Giorgio, denne er på byes største piazza hvor du også finner mange butikker, kafeer og ikke minst iskrem butikker. Det er også flere andre Unesco kirker i Ibla slik som Santa Maria del Gesu, Santa Maria dell’Idra, San Francesco og San Filippo Neri, for å nevne noen. Den øvre delen er hjem til Ibleo sitt arkologiske museum, hvor du kan finne masse spennende. I tillegg har den øvre byen en flott shopping gate, Via Roma hvor det kan være flott å tilbringe noen timer.

 

 

Noto 

Noto

Denne kjente byen på Unesco sin verdensarv liste er kjent for sine barokk bygninger fra tidlig 1800 tallet. Med mange flotte palasser og kirker, og en blanding av eldre og nytt. Sentrum er livlig sommertid og med mange spennende steder for å nyte gode måltider.

 

Modica

Modica

byen, med sine 50.000 innbyggere og 100 kirker er kjent for flere ting. Den er en av byene som er i området Val di Noto, på Unesco sin liste over verneverdige steder for sin fantastiske sentrum med barokk bygninger. En bør ved et besøk i byen besøke de to mest kjente kirkene San Pietro og San Giorgo, fantastisk utsmykket og laget av lokal stein. Sjokoladen i byen er også verdens kjent, første sjokolade butikk åpnet i 1880 av Francesco Bonajuto og her ble det laget sjokolade som var og idag er under spansk og arabisk innflytelse

Andre attraksjoner

Strender

I tillegg til kunst og kultur finner du også mange flotte strender I området sør på Sicilia

Pozzallo

Renate Villas - Pozzallo

En flott landsby med ca 20.000 innbygger og gyldne lange strender er dette en klar favoritt. I tillegg til mange festivaler gjennom sommeren, massevis av resturanter som har sjømat som sin spesialitet, lang promendade og flere utesteder er dette en favoritt for flere aldersgrupper.

 

Punto Braccetto

Punto Braccetto

Brukt som havn av Normannerene var Punto Bracetto populære over en lang tids epoke. Tower Vigliena var også bygd i 1595 for å beskytte kysten på Sicilia mot pirater. Historie er ikke alt Punto Bracetto byr på, i dag er denne stranden kjent for en av italienske mest kjente tv serie Montalbano i tillegg til å ha fått blått flagg for en av de beste strendene i Italia.

 

Sampieri

Sampieri - Sicilia

Denne lille fiske landsbyen er et fint postkort med små steinhus, trange smug og to flotte stender med lys strand og krystallklart vann. Området langs stranden er nyoppusset og byen er kjent for bra nattliv I sommer måndene. Tomat festivalen åpner sommer sesongen 1 mai hvert år og er en gyllen mulighet å bli kjent med områdets delikatesser

 

Siracusa – Ortiga

Ferie i Siracusa

 

Gamle delen av byen Siracusa heter Ortiga og ligger utpå en øy som er festet til fastlandet med bruer. Denne delen av byen er fylt med trange smug og bygninger i barokk stil som også er på Unesco sin verneverdige liste. I hjerte av byen finner en Piazza Duomo som er en nydelig plass fylt med folkeliv. Kirken på plassen er fra 1700 tallet mens en av veggene har histore tilbake til et gresk tempel helt tilbake til perioden 400 f.kr. Er du interessert i arkologi må du også besøke Tempio di Apollo i Ortiga men også Parco Archaeologico som blandt annet rommer et gresk og et romersk teater i tillegg til  hulen Dionysos Øre hvor 7500 athener ble stengt inne for å dø i 413 f.kr og tapte dermed slaget om Siracusa.

.

Go top