Det mindre kjent Marche

18/01/2016

Marche

Marche er et fylke som ligger ut mot Adriaterhavet, i den nordlige delen av Italia. Regionen grenser mot flere andre italienske fylker. Toscana i vest samt Lazio, Umbria, Abruzzo i sør og Emilia-Romagna i nord. I tillegg grenser Marche opp til San Marino.

Når dere leid ferieboligen i Marche, er det enklest å fly til «hovedstaden», Ancona.
Det går dessverre ikke noen direktefly, men det er flere forbindelser med Lufthansa via Frankfurt eller München, eller til Bologna hvor en flyr med Sas om københavn. Slik en kan være fremme på relativt kort tid. Alternativet er å fly til Roma og kjøre det siste stykke derfra, en tur på ca. 2 ½ – 3 timer.

Se hvilken

 

Livlige Ancona og flott natur
Ancona er en livlig havneby med fergeforbindelser til mange steder i og rundt Adriaterhavet.
På begge sider av byen er det lange sandstrender, hvor en kan nyte late dager med god mat på de mange små restaurantene ved stranda. Etterpå kan en ta seg en forfriskende svømmetur i Adriaterhavet.

se vår Feriehus i Adriaterhavet

ferie i Marche
Marche er et område med mange mindre fjell, faktisk en hel rekke med fjell som kalles for Apenninene og strekker seg langs hele regionen. Det høyeste punkt i Marche er Mount Vettore, som er på 2476 m. Ellers ligger de fleste fjellene på mellom 1500 – 2400 meter. Her kan en nyte den flotte naturen og gå turer i fjellet på de mange oppmerkede stiene.

Flotte byer fulle av historie og god mat

Regionen kan også by på mange fine og koselige byer. Fano er en av disse og den ligger ute ved kysten. Byens historie går helt tilbake til Romertiden og byen var en av Cæsars foretrukne feriesteder. Her kan en kose seg på den lange sandstranda og samtidig få med seg litt historie, mens en rusler rundt i byen. Nyt en god lunsj i byen og gå på oppdagelse blant flere historiske monumenter fra Romertiden.

Pesaro er en annen by ved kysten som det er verdt å få med seg.

Pesaro i Marche

Byen har ca. 100.000 innbyggere og er dermed den neststørste by i regionen Marche. Byen ble grunnlagt i år 184 før Kristus og er dermed en by med en meget lang historie. I dag fremstår Pesaro som en koselig havneby.

Villa Pesaro kan være aktuel om du bestemmer deg å besøke disse fløtte byer i Marche

 

Her er flere palasser og bygg fra renessansen, som det er verdt å besøke. Blant disse er Ducal Palasset, Villa Imperiale og Rocca Constanza. Og skulle en bli sulten underveis, så finnes her mange gode fiskerestauranter nede ved havna og i området rundt Viale Trieste. Kan varmt anbefales! Det kan også den flotte sykkelstien som binder byene Fano og Pesaro sammen. Dette området er godt likt av syklister.

pesaro
Sist, men ikke minst, finner vi byen Urbino i Marche. Denne flotte middelalderbyen har i mange år stått på UNESCO sin verdensarvliste og det med god grunn. Byen ligger i den nordlige delen av Marche, litt inne i landet. Hele byen er omkranset av en høy mur fra middelalderen og Ducal Palasset troner over byen. Et fantastisk palass som en bare må besøke. Ducal Palasset er fra 1500-tallet og fremstår som et av de best bevarte renessansebygg som finnes i dag.

 

urbino

Det kan også anbefales å besøke katedralen i Urbino og Parco della Resistenza. Her kan en nyte en fantastisk utsikt over Urbino.
Turen til Urbino kan evt. kombineres med en tur til San Marino, som kun er 50 km fra Urbino.

Go top