En stor sangstemme fra Toscana

23/02/2017

En stor sangstemme

De fleste kjenner til Toscana som en fantastisk del av Italia. Denne delen har også vært fødested for flere av de største personlighetene i Italia, blant annet Galileo Galilei, Leonardo da Vinci, Amerigo Vespucci og ikke minst dagens hovedperson, Andrea Bocelli.

Andrea Bocelli

Andrea Bocelli ble født i 1958, ikke langt fra Pisa, nærmere bestemt i landsbyen La Sterza. Han hadde allerede fra fødselen av problemer med synet sitt og er født med diagnosen Glaucoma, også kjent som grønn stær. Familien hadde en liten gård og produserte vin som de solgte lokalt. Selve gården ligger ikke langt fra Lajatico, et sted som senere har blitt kjent for sine fantastiske konserter med nettopp Andre Bocelli. Han begynte tidlig å fatte interesse for musikk og det var det eneste som kunne trøste han, når han var lei seg. Han lærte å spille piano og senere lærte han også å spille trommer, gitar, trombone, trompet, saksofon og fløyte. Så det er ingen tvil om at han er et musikalsk geni og hadde stor sans for musikk allerede som ung.

Allerede da han var syv år gammel kunne han kjenne igjen datidens store sangstemmer og bestemte seg for at han ville bli tenor. Dessverre mistet han synet på tragisk vis allerede da han var tolv år gammel. Under en fotballkamp hvor han var keeper ble han truffet i øyet av ballen og fikk en hjerneblødning. Legene prøvde alt de kunne for å redde synet hans, men det gikk dessverre ikke og han har vært blind siden da.

Et strålende talent

En stor sangstemme
Andrea Bocelli hadde ikke kun talent som sanger. Selv om han vant sin første sang konkurranse som 14-åring med sangen «O sole mio», så begynte han å studere jus ved universitetet i Pisa. Han jobbet ved siden av jusstudiene ved å synge i pianobarer og ble ferdig som advokat. Imponerende med tanke på at han var blind på det tidspunkt. Han ble siden rettsoppnevnt advokat i et år og møtte sin første kone i den forbindelse. Men det var i 1992 at karrieren begynte å ta fart. Her holdt den italienske rockestjernen Zucchero en audition for tenorer for å synge hans sang «Miserere» sammen med ham.

Det var Pavarotti som sto for utvelgelsen og etter å ha hørt Bocelli var han aldri i tvil om hvem som skulle synge. I 1994 utga Bocelli sitt første soloalbum, Il Mare Calmo della Sera, og siden har han ikke sett seg tilbake. Albumet gikk inn på topp ti på den italienske hitliste og vant platin. Siden har han gitt ut 15 album og solgt mer enn 70 millioner album og er vel kjent som den største tenor idag, elsket av folk over hele verden. Hans mest kjente sang er formentlig «Con te partiro» fra 1995.

Få konserter hvert år

En stor sangstemme
Andrea Bocelli avholder noen få, utsolgte konserter hvert år, og et av stedene hvor han alltid gir konsert er hjemme i Toscana, ikke langt fra barndomshjemmet. Teatro del Silenzio (eller Theatre of Silence) er et amfiteater, som ligger i Lajatico, Toscana – hjembyen til Andrea Bocelli. Det ble bygd i 2006 av kommunen i Lajatico med finansiell hjelp fra Bocelli og siden har det vært vert for en konsert med Bocelli hvert år. Denne avholdes i juli og resten av året ligger amfiteatret stille hen. Hovednavnet er Bocelli selv med flere ulike gjester og er en opplevelse som man bør få med seg hvis dere befinner dere i Toscana på den tiden. Det finnes mange ferieboliger i området rundt Volterra/Pisa og trenger dere tips til ting å gjøre, så er dette et av de beste.

Go top