FAQ for leie av villa

Hvor har dere villaer?

Er alle villaene privat eid?

Hva avgjør prisen på villaen?

Hvilke fasiliteter har villaene?

Hvilke størrelser er det på villaene?

Hvilke ekstra service kan dere tilby?

Kan dere hjelpe med å arrangere arrangement eller feiringer?

Har dere besøkt villaene?

Hva er inkludert I leien?

Hvordan betaler vi leie av boligen?

Hva om det skjer noe under oppholdet?

Kan vi ta med vår hund?

Er laken og sengetøy inkludert?

Hvordan forgår avreise?

Ber dere om et sikkerhetsdepositum?

Hvor mange personer kan det være i boligen?

Kan jeg kansellere?

Leier dere ut boliger hele året?

Hvordan får jeg nøkkelen?

Når er bassengene åpne?

Hvorfor skal jeg velge å bestille med Renate Villas?


 

Hvor har dere villaer?

Mesteparten av villaene våre er i området nord for Roma og i Toscana. Vi har også villaer i på østkysten Marche & Abruzzo, på Sicilia, i Liguria, nord for Milano & Sardinia.

Er alle villaene privat eid?

Ja, alle våre villaer er eida av private. Vi har mindre boliger fra 3 soverom opptil 7 soverom og flere bad. Disse er priset i henhold til kriterier som beliggenhet og fasiliteter. Mange av eieren bruker boligen i helgene og noen uker i året, mens andre bare blir brukt som utleie enheter. Disse er ofte i samsvar med hva vi har anbefalt eier i henhold til krav i fra gjester.

Hva avgjør prisen på villaen?

Det er mange ting som er med å bestemmer prisen for leie av en spesifikk villa. Beliggenhet, sesong og standard er de viktigste kriteriene.

Hvilke fasiliteter har villaene?

Som minste krav har alle våre villaer moderne og/eller flott møblement, WI-FI oppvaskmaskin, vaskemaskin, en flott uteplass, grill og basseng. Et fåtalls har også air-condition.

Hvilke størrelser er det på villaene?

Våre villaer har minimum 3 soverom, maksimum 7 soverom. Noen av villaene er også nære hverandre så en kan leie flere samtidig for store grupper.

Hvilke ekstra service kan dere tilby?

Vi har mulighet til å være behjelpelig med bestilling av reisen. Det er også mulig å få arrangert full eller delvis catering eller kokk som lager mat i villa. Mulig for daglig vask. Denne informasjonen finner du under hver villa eller send oss en forespørsel.

Ved mange av våre boliger kan du bestille oppfylt kjøleskap ved ankomst.

Du finner alltid litt vin, vann og noe lett å spise ved ankomst.

Kan dere hjelpe med å arrangere arrangement eller feiringer?

I mange av områdene er vi godt kjent og kan arrangere bestilling av kake, musikk eller pynting av bolig / hage og bord.

Middag eller lunsj kan også bestilles eller vi kan være behjelpelig med bestilling av bord på restaurant og eventuelt transport.

Har dere besøkt villaene?

Alle våre villaer er blitt besøkt av Renate, Alessandro eller våre samarbeidspartnere. Noen av villaene har vi også bodd i over flere dager.

Hva er inkludert I leien?

Alle våre utleien inkluderer toalett papir, vaskemiddel og såpe. Det er også fullt utstyrt kjøkken med kjøkkenutstyr, fat og glass til antall gjester som boligen kan gjeste. Vi prøver også å påse at det også er vinglass i boligen. Boligene har håndklær og sengetøy inkludert i prisen, disse blir skiftet en eller to ganger i uken. Videre er utvask alltid inkludert i tillegg til vaske en eller to ganger i uken. Wi-fi er tilgjengelig i alle boligene, enten installert eller trådløs da med et tak for maksimalt forbruk. I tillegg er strøm inkludert innen normalt forbruk.

Hvordan betaler vi leie av boligen?

30 % betales ved reservasjon, resterende 70 prosent betales inn 40 dager før utleie begynner. Det kan betales med bankoverføring, ønsker dere å betale med kredittkort kan dette gjøres med paypal mot tilegg et gebyr på 3,5 %

Hva om det skjer noe under oppholdet?

Vi er tilgjengelig 24 timer i døgnet, 7 dager i uken.

Kan vi ta med vår hund?

I noen av boligen er hund tillatt, men dette må avklares på forhånd. Når det ikke er tillatt hunder, betyr ikke dette at det aldri har vært hunder i boligen.

Er laken og sengetøy inkludert?

Sengetøy og håndklær er inkludert I prisen. Dette gjelder ikke håndklær til basseng / strand, hvis ikke spesifisert.

Hvordan forgår avreise?

Avreise er innen kl 10.00 om morgningen. Vi spør på forhånd når avreisen skjer slik at noen kommer for å hente nøklene. Ved forespørsel kan avreise skje senere på dagen, men dette må avtales på forhånd og kan være vanskelig i høysesongen. Boligen skal ikke vaskes før avreise, men vi ber gjestene om at møbler er på samme som ved ankomst og at søppelet kastes. Kjøkkenet skal også være rent og oppvaskmaskinen satt på vask.

Ber dere om et sikkerhetsdepositum?

Vi ber om et sikkerhetsdepositum. Dette varierer fra 500 euro til 1000 euro.

Hvor mange personer kan det være i boligen?

Maks antall personer tillatt i boligen står oppgitt i bolig beskrivelsen. Dette inkluderer ikke småbarn som sover i barneseng. Barneseng må bestilles ved booking. Ved bestilling må også navn og alder på alle gjestene oppgis. Hvis andre eller flere personer enn først antatt ankommer må vi informeres om dette på forhånd.

Kan jeg kansellere?

Når vi har mottatt depositum er dette for oss en bekreftelse. Hvis perioden kan bli utleid på nytt kan dere få refundert depositum minus en kanselerings kost på 2000 kr. Hvis ikke perioden blir leid ut på nytt beholder vi depositumet. Vi anbefaler alle våre gjester å ha en reise forsikring.

Leier dere ut boliger hele året?

Noen av boligene leies ut hele året, ved lenge opphold utenom høysesongen kontakt oss for et godt tilbud.

Hvordan får jeg nøkkelen?

Ved ankomst til boligen taes du imot av Renate, bolig eier eller en bekjent. Du blir vist boligen og hvordan ting fungerer. Det er viktig at vi får beskjed om eventuelle forsinkelser på avtalt ankomsttid da noen personer også kjører et stykke for å ta imot dere.

Når er bassengene åpne?

Bassengene er generelt åpent fra mai t.o.m. oktober. På området med felles basseng vanligvis fra midten av juni til midten av september. Står spesifisert under bolig beskrivelsen. Bassenget blir renset ukentlig. Det er også mulig å spørre om forlnget åpningstid.

Hvorfor skal jeg velge å bestille med Renate Villas?

Som reisende til Italia ønsker en å få det beste ut av oppholdet. Derfor kan våre lokale tips gjøre feriedagene lettere. Hva er de flotteste stedene å besøke i nærheten. Eller mer praktiske tips om når toget går eller hvor er det best å handle? Hvor har de den beste iskrem og pizza? Hvilke strand skal jeg velge og hvor skjer det noe gøy for barna? I tillegg får dere informasjon på hvor sykehus og apotek befinner seg. Vi er alltid tilgjengelig på telefon ved behov og i sommerhalvåret er vi selv i Italia. Vi er i direkte kontakt med eier, snakker italiensk så ved utfordringer i villaen kan vi raskt få ordnet opp. Vi er medlem i reisegarantifondet og ved forespørsel kan vi tilby bestilling av flyreiser og intern transport.

Go top