Fem flotte golfbaner i Italia

07/07/2016

Høstferie

Golf

– har blitt en populær sport de siste årene. Og spesielt i Norge har det tatt litt av. I dag regner man med at det er rundt 125 000 registrerte medlemskap i ulike golfklubber rundt om i landet. Et medlemskap er en forutsetning for å kunne spille på de fleste banene i Norge. Noe av det folk flest liker med golf, er det å være ute i naturen samtidig med at en dyrker en hobby. Det er koselig å gå rundt med kompiser eller veninner å spille golf, prate sammen, nyte utsikten på de mange flotte banene og kanskje slutte av med en liten matbit.

Men, så er det det med været. Og det kan sette en stopper for kosen. Været er ikke alltid det beste i Norge og sesongen er kortere her enn andre steder. Derfor er det mange som har fått øynene opp for golfbaner i Italia. Her kan det spilles golf året rundt, på baner i flotte omgivelser og samtidig kan en nyte godt av god italiensk mat og kanskje litt vin etter at runden er ferdig. Det finnes mer enn 250 golfbaner i Italia, så det er nok å velge blant. Vi har funnet frem til fem flotte golfbaner, som fint kan kombineres med en liten ferie i en av våre flotte villaer.

1. Golf Club Margara

golf-club-margara_040371_full– I den nordlige delen av Italia, ikke langt fra vinbyen Asti, finner vi denne flotte 18-hulls banen. Faktisk er det to ulike baner her, begge med en par-score på 72 slag. Banen er designet etter amerikansk standard, men brede fairways og en fantastisk utsikt over området. Banen er kupert, da den følger fjellene ved Mountferrato. Men det er også en del skog rundt banen. Dere finner også en snack bar, en bar og en restaurant på området og det er mulig å leie alt det utstyr en måtte trenge. Etter en tur rundt på banen, er det ikke langt til Asti, en av de viktigste vinbyene i Piemonte.

2. Versilia Golf Club

versilia-golf-club_018767_full– En kommer ikke utenom om Toscana, når vi snakker om golfbaner i Italia. Her finnes det 22 baner, så det er nok å velge blant til mange ferier. Denne 18-hulls banen ligger ikke langt fra en av de mest eksklusive feriebyene i Italia, Forte dei Marmi. Banen har en par-score på 71 slag og regnes som en moderat til hard bane. Her er det mange hull med små innsjøer og vanndammer, noe som gjør banen til en flott naturopplevelse og en utfordring spillemessig. Den er perfekt for de som ønsker å spille golf et sted hvor det er opplevelser for hele familien. Rundt golfbanen er det kort avstand til Middelhavet, Pisa og Lucca. I selve Forte dei Marmi finner dere mange muligheter for shopping, flotte restauranter og aktiviteter for enhver smak.

3. Golf Club Parco de Medici

golf-club-parco-de-medici_054140_full – er en 18-hulls golfbane i Lazio regionen, kun en kort kjøretur fra Roma. Her finner dere noe så unikt, som en golfbane tett på den italienske hovedstaden. Her er det mulig å kombinere en behagelig tur rundt på golfbanen, en lunsj på banens restaurant og deretter sightseeing i Roma med familien eller kompisene. Kvelden kan da tilbringes i ferieboligen og neste dag er dere klar til å forbedre gårsdagens score. Banen byr på flotte landskaper, tekniske utfordringer som bunkers, vannhull, grøfter samt mange små bakker.

4. Rivieragolf

riviera-golf-Barbossi– En golfbane ikke langt fra den italienske rivieraen og Rimini. Den er forholdsvis ny, anlagt i 2004 og har 18 hull. Banen har en par-score på 70 og har moderat vanskelighetsgrad. Banen er omgitt av trær, blant annet fersken trær, som er med på å gi banen et naturlig preg og samtidig skape en barriere mellom de ulike hullene. Her finner dere også et rikt fugleliv, som dere kan nyte mens dere beveger dere rundt på banen. Også denne banen har snackbar, bar og restaurant som kan benyttes. Trenger dere til en svømmetur etter en lang dag på banen, så er det kun kort vei til Adriaterhavet med sine lange sandstrender. Eller dere kan kombinere en tur på golfbanen, med et besøk til en av verdens minste stater, San Marino. Dette koselige lille landet finner dere kun 40 kilometer fra Rivieragolf.

5. Donnafugata Golf

donnafugata-golf-resort-spa-2_053822_full– Er en golfbane på Sicilia, ikke langt fra Marina di Ragusa på den sørlige delen av Sicilia. Her er det kort vei til flotte sandstrender, byen Agrigento med sine mange oldtidsminner og Syracusa. Et område som er velegnet til en ferie i egen feriebolig og hvor dagene kan tilbringes på golfbanen og stranda. Banen har en par-score på 72 slag. Hele anlegget er kun fem år gammelt og består av to ulike golfbaner, restaurantområde og stort svømmebasseng. Banen er designet av den legendariske spilleren Gary Player og har på kort tid oppnådd et rykte som en meget bra bane.

Go top