Fem romantiske steder for feiring av Valentines dag i vakre Italia

14/02/2016

Snart er det tid for årets mest romantiske dag. Og hva hadde da passet bedre enn å feire denne dagen sammen med den man elsker i romantiske omgivelser? Italia er romantikkens hjemland og her finner en mengde romantiske steder, hvor en kan kose seg, nyte hverandres selskap og de fantastiske omgivelsene. Forestill dere å bo i en nydelig feriebolig, spise god mat og besøke noen av de mest romantiske byene i Italia.

Vi har satt opp en liten liste med fem forslag til romantiske steder, som vil danne en perfekt ramme for feiringen av kjærligheten.

Taormina.
Vi begynner lengst i sør. Taormina er en vakker by på østkysten av Sicilia. Det er relativt enkelt å komme seg til Taormina. En kan fly til Catania og i området finnes det mange ferieboliger, en kan leie for kortere eller en lengre periode. Taormina var Sicilias første bade/ferieby og ble for alvor populær på begynnelsen av 1900-tallet. Byen har en lang historie og mange steder ser man ruiner fra grekerne og romerne. Taormina ligger på siden av Monte Tauro og en har en fantastisk utsikt over kysten og Mount Etna. Den gamle bydelen er utrolig koselig med mange små gater, hvor en kan rusle rundt hånd i hånd og nyte atmosfæren. Her finner man mange små butikker og restauranter. Prøv f.eks. Al Saraceno, hvor en kan nyte en god middag med utsikt over byen.

Taormina -

Positano.
Lengre mot nord finner vi Amalfikysten, rett sør for Napoli. Positano ligger som hugget ut av klippene, utrolig malerisk og vakker. En kan kombinere et par dager i byen med et opphold i en feriebolig i området rundt Roma. Positano er flere ganger kåret til en av de mest romantiske byene i Italia og det er ikke uten grunn. Det er ikke helt enkelt å komme her, men det er absolutt turen verdt. En flyr enten til Roma eller Napoli, tar toget til Sorrento og buss eller båt det siste stykket. Da er en fremme i denne svært romantiske byen. Nyt utsikten over kysten og havet, de flotte bygningene, den fantastiske sjømaten og selvsagt selskapet til din kjære. Prøv en middag på Ristorante La Sponda med levende lys på terrassen. En rolig og koselig restaurant med utsikt over byen.

positano

Roma.
Den evige byen. Et populært sted for par som ønsker å være litt romantiske, og det med god grunn.
En flott by, full av historie og romantiske steder. Når først en har besøkt Roma, da skjønner en hvorfor folk kommer tilbake. Ta din kjære med til de kjente stedene, som den spanske trappa, Pantheneon og Colosseum. Eller dra til et av de mest romantiske stedene i Roma, Orange Garden med utsikt over byen. På veien kan dere gå opp langs Via de Santa Sabina. Når en kommer til Knights of Maltas Garden, kan dere sitte og nyte en fantastisk utsikt over Peterskirken. I Roma finnes det også mange gateselgere, som selger blomster slik at du kan fortelle din kjære hvor mye du holder av ham/henne. Slutt av en flott dag, med en romantisk middag på The Library Romantic. Restauranten ligger ikke langt fra Piazza di Pasquino. Utrolig koselig sted, som skapt for en romantisk middag.

trevi fontenen, roma

Montalcino i Toscana.
Denne lille byen, er kjent for sine fantastiske viner. Men selve byen er veldig koselig og absolutt verdt et besøk, når en skal ha tid sammen med ens kjære. Om en leier en feriebolig i flotte Toscana, bør en samtidig besøke Montalcino. Langs veien ved kirken i Montalcino, er det en rekke med benker.
Å sitte her å nyte utsikten over området, alle vinmarkene og den vakre natur sammen med din kjære, det er noe av det mest romantiske vi kan tenke oss. Gå en tur opp gjennom byens smale gater til torget, og nyt en god middag på en av restaurantene som ligger rundt. Det er fredelig, vakkert og hvem vet hva det kan føre til?

toscana

Lake Como.
Vi avslutter i den nordlige delen av Italia. Denne innsjøen ligger mellom Milano og grensen til Sveits. Mange har blitt forelsket i dette området, både vanlige folk som du og jeg, og kjendiser som George Clooney. Sistnevnte har erklært at dette er hans hjemsted nr. 1 og en skjønner hvorfor. Å reise hit er enkelt. En flyr til Milano og kjører derfra til Como. Her kan en ta ferge til Bellagio. På turen kan dere nyte det glinsende vannet, de store husene, de små byene langs vannet og fjellene i bakgrunnen.
Her kan dere gå lange turer, nyte de flotte hagene, husene og de koselige småbyene.
Dette er området for fred og ro, god mat og kjærlighet.

como


 

Go top