Ferie i Italia? Hvorfor ikke prøve vakre, historiske Tarquinia

05/12/2015

Når dere leier feriehus i byen Tarquinia, er dere på ferie i en by med masser av historie.
Byen ligger tett på Roma, kun 90 km nord for den italienske hovedstaden. Dere kommer enkelt hit med egen bil fra flyplassene i Roma, eller dere kan velge å slappe av på den korte togturen fra hovedstaden.

SAM_0239 (FILEminimizer)

Byen hører til regionen Lazio. Her bor det en god del nordmenn fra før av, som nyter godt av den korte avstanden til Roma og det gode været. I Tarquinia er det mindre nedbør enn i resten av Lazio, noe som er med på å sikre optimale betingelser for en god ferie i eget feriehus. Tarquinia er en veldig gammel by. De første gangene en hører om byen er allerede i år 800 f.Kr. Den gangen tilhørte byen etruskerne og var den fremste av 12 byer i riket Etruria. Siden har byen huset to konger fra Roma og ble en viktig del av Romerriket.

Tarquinia (2) (FILEminimizer)

Det er mange ting å finne på i og omkring Tarquinia og byen er dermed perfekt for en ferie med hele familien.  For de voksne er det mange historiske monumenter. Se blant annet de gamle gravene fra etruskerne, som er mer enn 2000 år gamle. Mange av disse er håndmalte og utrolig dekorative.
Tarquinia har også et Nasjonalmuseum for etruskernes historie som ligger inne i Palazzo Vitelleschi.
Palasset i seg selv er fra 1400-tallet og ble skjenket til den italienske stat i 1916. Museet ble åpnet i 1924 og har siden fått en stor samling med gjenstander fra etruskernes tid, fordelt på hele tre etasjer.

Rundt Tarquinia finnes det også andre spennende byer med mye historie. Viterbo er en større by med ca. 60.000 innbyggere.  Byen tilhørte opprinnelig etruskerne, men ble erobret av romerne i år 310 f.kr.  Byen har dessuten vært hovedsete for pavene inntil disse flyttet til Frankrike på 1200-tallet.  Under andre verdenskrig ble byen nesten helt ødelagt, men det er fortsatt mange fine historiske monumenter en kan titte på, blant annet pavepalasset. Sentrum av byen er også veldig koselig med mange små gater, butikker, cafe og gode restauranter. En annen sjarmerende by med oldtidshistorie er Tuscania. Så for den historieinteresserte er det nok å velge mellom.

Tarquinia (3) (FILEminimizer)

En kan selvsagt gjøre mange andre ting i Tarquinia enn å se på historiske monumenter.
Er dere aktive innen sport, da er det mulig å ta seg en runde med golf i Tarquinia Golf Club. De har en flott 9 hulls bane rett utenfor byen. For de som ikke er til golf, kan en kjøre litt lengre sør og her finner en Lido di Tarquinia.  Dette er et perfekt sted for barnefamilier. Her er det en lang deilig sandstrand for de som liker å slappe av på stranden, nyte livet og masse plass for barna. Her er også et tivoli med en rekke forlystelser for barna når de har badet ferdig i Middelhavet. Massevis av restauranter gjør at en kan bli frem til kvelden og så nyte en god middag.

For de som er veldig glad i å bade, finnes det er veldig stort badeland i Civitavecchia, litt lengre inn mot Roma (ca. 15 km).  Her kan en muntre seg i en lang rekke store og små sklier, bassenger og et fossefall. Gøy for hele familien på en varm dag.

SAM_0005

Ellers er det flere festivaler i byen i løpet av sommer halvåret. De viktigste er blomsterfesten hvor gatene fylles av dekorasjoner laget av blomster i juni, vin festivalen i august og biff festivalen i juli for å nevne noen. Det er ofte utendørs konserter og spesielle temakvelder med åpne museum på kveldstid. Ved turist informasjonen sentralt ved parkeringen i nedre del av byen er de alltid oppdatert.

Se våre nøye utvalgte feriehus i Tarquinia.

Go top