7 ting å få med seg i Sør Toscana

31/10/2015

strender
  • Pitigliano – en by så vakker at den tar pusten fra deg. Byen har en historie som er over 3500 år lang. Byen er hugget inn i fjellet på en slik måte at det er vanskelig å si hva som er fjell og hva som er by. I tillegg til å se alle de vakre bygningene, kan du også ta en nærmere titt på «Vie Cave». Dette er smale stier etruskerne hugget ut i fjellene. Stiene går forbi huler og gravsteder. En spennende og annerledes opplevelse for store og små.

pitigliano

 

  • Sorano er en annen gammel og severdig by i området. Den kan spore sine røtter helt tilbake til bronsealderen. Rundt byen, som er plassert i vakkert landskap, finner du mye gammel historie, som «Vie Cave», nekropoler og åsteder for religiøse ritualer.

orano

 

  • Orbetello gir deg palmetrær og utsikt over kysten. Området rundt byen, som daterer seg helt tilbake til etruskerne, er hjemmet til hundrevis av fuglearter. Det er spesielt to ting en bør få med seg. Det ene er å se solen gå ned over lagunen og det andre er en kveldstur langs byens vakre promenade Corso Italia

orbetello

 

  • Porto Santo Stefano er en havneby ved Argentario kysten. Det anbefales å ta en kveldstur langs promenaden Lungomare, før en spiser middag på en av de berømte fiskerestaurantene. Med bil kan du ta en tur langs Strada Panoramica og få en vakker utsikt over kysten og øyene.

porto santo stefano

 

  • Dykking og snorkling – Porte Santo Stefano er et utmerket utgangspunkt for disse vannaktivitetene. Ta båt ut til øyene Giglio og Giannutri. Her kan du dykke blant undersjøiske huler og spanske skipsvrak som er hundrevis av år gamle.

snorkling i Toscana

 

  • Strender er det mange av her, den ene vakrere enn den andre. Nær havnen i Porte Santo Stefano finner du stranden Il Pozzarello. Giglio kan blant annet by på strendene Cala della Caldene og Cala Smeraldo. Strendene har hvit eller svart sand og langgrunt, turkist vann. Ved Orbetello ligger det mange mener er Toscanas vakreste strand. Den heter Feniglia og er svært barnevennlig.

strender

 

  • Rett utenfor Porte Santo Stefano ligger Argentario golfklubb. Her kan du spille golf i vakre natur omgivelser. Golfbanen byr også på en uforglemmelig utsikt over Argentario kysten.

golf-club-toscana-

Go top