5 ting jeg lærte å sjekke før jeg booket Feriehus -leie feriehus

08/11/2014

Vi har de siste 7 årene bodd i Norge og alle våre ferier i Italia booket og leiet feriehus. Vi liker den måten og feriere på, med små barn er det perfekt og kunne lage sin egen mat, ha kanskje større ute plass, men samtidig ønsker vi også å bo mer lokalt og få oppleve hverdagslivet i den byen eller på det stedet vi ferierer på. Siden jeg personlig alltid har hatt feriehus som en lidenskap og hobby har jeg brukt mange timer og søke opp den perfekte bolig, men også å sende forespørsel foran hver sesong. Etter å ha leid mange ganger og også snakket med andre har jeg her prøvd å samle noen tips om hva du bør tenke over og evt sjekke opp i. Håper jeg kan komme med noe nyttig informasjon som kan hjelpe deg til å skape din drømmeferie.

 

italia tips

1)      Air – condition, husk å spør om hvilke rom som har air-condition tilgjengelig, det hjelper ikke med kjølig stue på varme sommernetter..

For leiligheter som ligger i øverste etasje anbefaler jeg å bare leie bolig med air-conditon. Når det gjelder leiligheter generelt  så kan det være greit å spørre utleier hvorfor boligen ikke har air-conditon. Kanskje boligen er plassert på en måte som gjør den frisk og sval også om sommeren. I villaer finner du sjeldnere air-condition detter fordi hagen gjør boligen sval, men få likevel utleier til å bekrefte dette.

tips før å booke en feriehus

2)      Basseng, mange av boligene som nordmenn ønsker leie har basseng så da er det to ting som bør avklares. Det første er i hvilke perioder bassenget er åpent, dette hvis dere reiser ned høst eller vår, noen basseng er bare åpent fra midten av juni til midten av september. Den andre viktige saken er om bassenget er privat eller må deles, det er helt fint for mangeå dele basseng, men det er greit å vite det på forhånd. hva du må sjekke før du bestille en feriehus

3)      Beliggenhet, dette er ofte det viktigst for mange da de velger bolig og da spesielt avstand til stranden. Hvis det er et stykke og gå og dere har barn spør for all del hvordan veien til stranden er. Det er mange områder i Italia hvor det ikke er fortau og hvor bilene kjører relativt fort. Hvis en må kjøre bil til stranden kan det være en ide og spørre om parkering muligheter langs stranden.. Kjedelig å leite 10 minutter hver morning etter parkeringsplass hvis du ikke er en morgenfugl da. Stranden kan være både av sand og klipper. Er bare avstand til havet oppgitt være ops da dette ikke alltid betyr du kan bade derifra. Hvis du ikke leier bil er det også viktig å vite at både matbutikker og eksemplevis apotek er i gåavstand om du skulle få brukt for det. Du kan gjerne be om presis adresse hvis du er i tvil.

tips Ferie i Italia med Renate Villas

4)      Sted, når du velger feriested er det mange byer og steder å velge mellom. Her er det viktig å finne stedet som passer deg og ditt reisefølge. Om du reiser med små barn, ungdommer eller dere er en vennegjeng som har forskjellige behov kan valget av stedet  dere feriere med være forskjellig.  Ikke alle byene i Italia er like koselige og flotte så sjekk gjerne om du finner noen bilder fra byen hvis ikke boligutleier sender deg dette. I tillegg er det greit å vite om det på nærmeste strand er utleie av parasoller og solstoler, det betyr da at det også er barer og toalett fasiliteter.tips for ferie i Italia fra Renate Villas

5)      Pris, er et siste punkt som jeg vil ta med siden dette kan være veldig variabelt. Som ekstra kostnader kan du oppleve å måte betale for følgende ved avreise: air condition, støm, wi-fi, utvask, leie av sengeklær. Få gjerne bekreftet hva som er inkludert og eskludert i prisen. Alt skal uansett være oppgitt i kontrakten, leser du den nøye bør du få med deg alle detaljene. I tillegg blir mange boliger ønskelig leid ut fra lørdag til lørdag eller så har de ledige i spesielle perioder så et godt tips å si at en er fleksibel på ankomst og avreise.

Leave a reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go top