5 ting som en må få med seg i Firenze

01/05/2016

holiday in Firenze

Firenze er den offisielle hovedstaden i regionen Toscana.  Den velkjente og berømte byen ligger helt nord i Toscana og er den største byen i området. Det bor rundt 400.000 mennesker i selve Firenze, men mer enn 1,5 millioner i området rundt byen. Det er også ofte hit en ankommer med fly, når en skal besøke Toscana. Men Firenze har så mye å by på, at en ikke kan gå glipp av minst en dag i denne flotte byen med de mange vakre bygningene. Om dere har leid feriebolig i den nordlige delen av Toscana, i det nydelige Chianti distriktet, er det kort vei inn til Firenze. Og skulle en være litt bekymret over å kjøre bil i en slik storby, kan dere ta toget rett inn til sentrum. Toget kjører fra mange mindre byer langs motorvei A1 og her er det enkelt å parkere bilen og sette seg på toget.

Firenze1

Det er mange ting å se på Firenze og siden det også er en større by, kan det ta litt tid å komme seg rundt. Men det er absolutt verdt det. Å rusle rundt inne i sentrum av byen, se på alle de gamle og velbevarte bygg fra renessansetiden, er helt fantastisk. En ser fort hvorfor Firenze er fødestedet til den italienske renessanse. Men, skal en plukke ut 5 steder som en må få med seg, så blir det følgende:

1. Piazzale Michelangelo – er en piazza (plass), bygd på et høydedrag rett sør for den gamle bydelen. Her finner dere en statue av Michelangelo, men det viktigste her, er utsikten. Etter en gåtur opp bakken, får dere en storslått utsikt over hele Firenze. Absolutt verdt turen opp og fantastisk å sitte her å nyte utsikten og denne flotte byen.

  1. Duomoen – denne berømte katedralen, beliggende midt inne i sentrum av Firenze, er fortsatt en av de største av sitt slag i verden. Den ble bygd på 1400-tallet og var på den tiden den største katedralen som fantes. Et imponerende syn, spesielt med sin enorme kuppel, som den dag i dag, fortsatt er den største som finnes, bygd av mer enn fire millioner murstein. Vær oppmerksom på at det ofte er mye folk her, så kan ta litt tid å komme seg inn.Duomo di Firenze
  1. Ponte Vecchio – dette er en av de mest kjente bruer i Italia. Opprinnelig bygd i tre av romerne, men denne ble ødelagt. Den nåværende broen, er fra 1300-tallet og er et imponerende syn, spesielt på kveldstid med alle lysene. Det spesielle med bruen er også de mange butikkene som ligger der. Dette er en tradisjon helt tilbake fra da broen ble bygd.

firenze

  1. Den gamle bydelen – med alle sine flotte gamle bygninger, trange gater og koselige små torg.

 

5. Galleria dell`Accademia – er et kunstmuseum i Firenze. Et av de mest kjente i Italia og her inne finner dere statuen David av Michelangelo, en av hans mest berømte skulpturer. Her er det også mange andre flotte skulpturer og malerier fra renessansen.

ferie i Firenze

Go top