Gardasjøen

26/03/2016

Gardasjøen

Garda

Når en leier eller eier feriebolig i det flotte området rundt Gardasjøen, er det kjekt å vite litt mer om området. Vi har derfor et par anbefalinger om aktiviteter som en bør få med seg. Selve Gardasjøen er på hele 52 km i lengden og fra et par kilometer i bredden oppe nordpå, til nesten 17 km helt i sør.
Landskapet er ganske forskjellig langs sjøen.

I nord er det en flott og dramatisk natur, med alpene rett nord for Gardasjøen og høye fjell på begge sider. Lengre sør, blir landskapet flatere og mer frodig. Her er det grønne, og frodige morenelandskap, koselige små byer og lengst i sør finner dere mange små sandstrender og badebyer.

Populære Desenzano del Garda

desenzano_alto

Helt i sør ligger byen Desenzano del Garda. Dette er den uoffisielle hovedstaden rundt Gardasjøen og den største byen, med sine mer enn 20.000 innbyggere. Byen er veldig populær og spesielt i helgene kommer det mange italienere på besøk hit.

Byen har et rikt uteliv, med mange mennesker på restaurantene og på byens utesteder. I byen er det også fine muligheter for shopping, mange butikker med klær og sko, noe som italienerne selvsagt går mye opp i. Når dere må handle mat, så finnes det flere supermarkeder, med et bredt utvalg av gode italienske produkter.
Om en har lyst til å kose seg på stranda, kan Desenzano by på hele tre strender, båtliv og i det hele tatt, mye aktivitet på vannet.  Når dere har fått slappet av en stund på solsengen, kan dere rusle en tur rundt i selve byen. Selv om byen har vokst seg stor, har den bevart småbysjarmen med sine trange, snirklete gater, den gamle havna og spesielt Saint Martino tårnet fra 1878. Dette tårnet bør en få med seg, det byr blant annet på en flott utsikt over området. En bør heller ikke glemme Castello di Desenzano, et flott slott fra middelalderen.

Sirmione – Herlig sjarm og moderne fasiliteter

Gardasjøen, SIRMIONE
Kjører dere litt østover, kommer dere til en annen kjent by ved Garda, nemlig Sirmione.

Beliggende på en halvøy helt i bunden av Gardasjøen og en meget populær by. Byen er ikke stor, og dermed ganske oversiktlig. Siden byen er delvis bilfri, kan en gå rundt og nyte atmosfæren, uten å tenke på biltrafikk. Her finnes en veldig koselig gammel bydel fra middelalderen.

Den nye bydelen avløser den gamle og en går fra historiske bygninger og videre igjennom moderne motebutikker, Spa-hoteller og restauranter.

Av andre byer som en må besøke, er Salo med den lengste strandpromenaden og flere flotte strender. Ta også en tur til byen Limone, med sine mange sitronplantasjer og koselige havn. Her kommer fiskebåtene fortsatt inn hver morgen med fersk fisk.

Go top