Gode råd om å leie bil i Italia

08/09/2016

Leie bil

Italia er et land som mange nordmenn har et svært godt forhold til. Her finner man et behagelig og varmt klima, spesielt om våren, sommeren og høsten. Mye god mat, nydelige viner, flotte landskap, koselige landsbyer og vennlige mennesker. Her er det mange steder en kan reise til og du kan enten velge å reise tilbake til stedet du føler deg hjemme, eller velge et nytt sted hver gang du er i Italia.
I Italia finnes det noe for enhver smak, fra det fantastiske Toscana inne i landet med landskaper som tatt ut av en bildebok, Roma med alle sine attraksjoner, til badeferie langs adriaterhavskysten eller spennende, vakre og varme Sicilia.Leie bil

Det er enkelt å leie bil i Italia

Når ferien eller helgeturen skal planlegges er det flere ting du må huske på å bestille. Flybilletten er noe av det første som folk flest bestiller samt ferieboligen. Da er du sikret den beste prisen på selve reisen og utvalget av ferieboliger vil være mye større. Dernest er det transporten som bør bestilles og her er det ofte leie av bil som kommer inn i bildet. Og apropos leie av bil i Italia. Det er akkurat like enkelt å leie bil her, som de fleste andre stedene i verden. Alle de store internasjonale selskapene har kontorer på de fleste flyplasser i Italia. Dette gjelder blant annet: Hertz, som er verdens største bilutleieselskap med sine 11.000 filialer på verdensplan. Avis, som også hører til blant de absolutt største i verden og de er spesielt store i Italia. Europcar, Sixt og Budget er alle tre selskaper som er markedsledende på verdensplan.leie bil

Bestill leie bil ved hjelp av søkemotor

Det er selvsagt også mulig å bruke en søkemotor som Holidayautos.com eller Rentalcars.com. Her finner de den rimeligste bilen til dere hos et av de store selskapene. Dere betaler på forhånd og får tilsendt en bekreftelse på leie av bilen og hva som er inkludert. Da leverer dere denne til bilutleieselskapet, betaler et depositum med kredittkort og så er dere på veien. Men det er viktig å sjekke på forhånd hva som er inkludert i prisen da dette kan variere noe.
Leie bil

Noen gode råd med på veien

Når dere kjører bil i Italia er det viktig å være oppmerksom i trafikken. Det går en del raskere enn hjemme, men ellers er det ikke noe problem å kjøre her. Dog er det viktig å sette seg inn i de regler som er annerledes i Italia enn hjemme og vi har listet opp disse:
– Alle passasjerer må til enhver tid bruke bilbelte.
– Det er ikke lov for barn under 12 år å sitte i frontsetet.
– Horn brukes mye, spesielt for å advare andre om at det kommer en bil.
– Mobiltelefonen må ikke brukes når du selv kjører.
Utover disse reglene, handler det kun om å følge trafikken og nyte turen.

Go top