Gubbio i Umbria

20/03/2016

Gubbio i Umbria

Leier dere hus eller leilighet i Umbria, da må dere huske å ta en tur til Gubbio.

Byen har ca. 30.000 innbyggere og ligger ved foten av Mount Ingino, kun 70 km nordøst for Perugia.
Enkelte italienere vil fortelle deg at Gubbio er Umbrias svar på Siena i Toscana. Gubbio er en fin by med sitt middelalder utseende og de vakre fjellene som bakgrunn. Det å vandre rundt i de gamle gatene er veldig koselig. Mange av husene er fra 1400-tallet og hele sentrum oser av historie. Samtidig kan dere også besøke det imponerende Palazzo dei Consoli og det tilstøtende Piazza Grande. Bygget er fra ca. 1332 og ble bygd av Angelo di Orvieto.
Gubbio 2
Palasset var det første i byen med et hydraulisk system, som ga vann til en fontene i midten av bygningen. Et besøk på Vivian Gabriel Oriental Collection bør det også være tid til.
Det er et museum med kinesisk, indisk og tibetansk kunst, skjenket til byen av Sir Edmund Vivian Gabriel rundt 1940.
 Gubbio
Mat og svevebaner
Mat og drikke må en ha og da passer det bra at det finnes et stort utvalg av kafeer og restauranter i Gubbio. Hvil beina og spis en god lunsj, før dere fortsetter.
Liker dere flotte utsiktspunkter, bør dere prøve svevebanen opp til Mount Ingino. Fjellet er ca. 900 m høyt og det går en morsom taubane opp til toppen. Herfra har dere en fantastisk utsikt over hele byen. Dere kan samtidig også besøke Basilica of Sant Ubaldo, en flott kirke på toppen av Mount Ingino. Her ligger biskop Ubaldo begravet. Han var biskop på 1200-tallet.
Sommerfestival med eldgamle tradisjoner
Kirken er også mål for den årlige Sant Ubaldo dag (Corsa dei Ceri), som finner sted 15. mai hvert år.
Dagen begynner sist på ettermiddagen med en prosesjon, som også inkluderer et løp mellom tre mannlige lag som hver representerer byens klaner fra gammel tid. Dette er Sant Ubaldo, Sant George og Sant Anthony.
Deltakerne er kledd i fargerike «ceraioli» og bærer en statue av sine helgener igjennom byen. Ikke noe for svake deltakere da hver statue veier ca. 400 kg.
Etter en rundtur rundt i byen, løper de tre lag opp til toppen av Mount Ingino med statuene, som blir stående ved kirken til å
ret etter.
Gubbio i Umbria
Verdens største juletre
Om du kommer forbi Gubbio i desember kan dere oppleve verdens største «juletre». Hver desember former de et juletre på Mount Ingino ved hjelp av 800 lys. Treet går fra toppen av fjellet og ned til byen. Treet blir hvert år tent av paven i Vatikanet via nettbrett.
Gubbio er verdt et besøk uansett årstid.
Go top