Hvorfor kjøpe sin egen feriebolig i Piemonte

15/09/2016

Piemonte

Det å ha egen feriebolig er noe helt spesielt for mange. Et annet hjem hvor en kan komme seg litt bort fra den travle hverdagen og bare slappe av, kose seg og nyte livet. Og nettopp det med å nyte livet er noe som italienerne er veldig flinke til. Hele livstilen deres handler om å nyte det ene livet vi har. Dette er kanskje også en av grunnene til at vi elsker å reise til Italia. Her kan vi nyte livet i kortere og lengre perioder og til alle årstider.

Nydelige Piemonte byr på god mat og god drikke

Dette fantastiske området i det nordlige Italia er mest kjent for sine viner, blant annet Barolo og Barbaresco. Dette er nydelige viner som mange mennesker i Norge har smakt på et eller annet tidspunkt. Men Piemonte er mye mer enn nydelig vin. Selve regionen Piemonte er den nest største i Italia når det kommer til areal, kun overgått av Sicilia. I hele regionen bor det ca. 4,3 millioner innbyggere, hvorav halvparten bor i Torino som er den største byen og «hovedstad» i Piemonte. I Torino er det mye industri og derfor er selve byen ikke den mest interessante som turist. Det finner vi til gjengjeld litt lengre sørover mot hjertet av Piemonte. Her ligger nemlig byen Asti som er den viktigste vinby i Piemonte. Det er også mye god mat i Piemonte. PiemonteSå skal dere lage mat «hjemme» i ferieboligen kan dere passende handle i et av de mange supermarkeder med et enormt utvalg, eller på torget i en av de små byene. Og ikke glem å prøve Piemontes gastronomiske høydepunkt, trøffelen!

To sentrale flyplasser

Fordelen med Piemonte er den at det er enkelt å komme seg hit. Det er mulig å fly til Torino og derfra er det kun litt mer enn en times kjøring til de sentrale delene av Piemonte. De beste forbindelsene med fly går til Milano Malpensa flyplassen. Siden denne ligger på den vestlige delen av Milano, så trenger det ikke å ta mer enn to timer før du er fremme ved Asti og områdene rundt. Nettopp rundt Cuneo og Asti finnes det mange boliger som brukes til utleie, siden dette er et område som er populært blant turister. Derfor er det også mange som kjøper egen feriebolig her og leier den ut når de ikke bruker den selv.

Deilig med egen feriebolig

PiemontePiemonte er et nydelig område å ha sin egen feriebolig i. En ting er at det er et område som er lett tilgjengelig, noe annet er den flotte naturen, de mange muligheter for å være ute det meste av året og den gode maten. Spiller mannen i huset golf, så finnes det flere golfbaner i Piemonte som kan tilfredsstille selv den mest kresne golfspiller. I en egen feriebolig kan dere gjøre ting akkurat slik dere har lyst til, nyte livet en langhelg eller en lengre ferie. Dette er vel en av grunnene til at flere og flere ser på muligheten for å kjøpe egen feriebolig. Det gir en frihet som ikke kan sammenlignes med noe annet. I egen feriebolig er det god plass til hele familien, kanskje eget svømmebasseng til de varme dagene og en nydelig terrasse hvor dere kan spise godt og kose dere.

Det store spørsmålet er derfor: hvorfor ikke kjøpe sin egen feriebolig i Piemonte? Mange tenker kanskje at det høres dyrt ut, men det trenger ikke å være det. Selvsagt er det dyrere enn å kjøpe en hytte på fjellet, men det er ikke så stor en forskjell som du går og tror. I den senere tid har også italienske boligpriser blitt lavere, noe som er fordelaktig for deg som kjøper. Fordelene er mange, spesielt om dere ofte leier ferieboliger i feriene. Da slipper dere denne utgiften og dere kan samtidig leie boligen ut til andre i de perioder hvor dere ikke bruker den selv. Det finnes et stort utvalg av selskaper som kan hjelpe med å leie ut ferieboligen deres. Markedet for utleieboliger er stort i Italia og det er noe enklere å leie ut en moderne feriebolig i Piemonte enn en hytte på fjellet.

Explore Villas in the Area:
Go top