5 anbefalte oster ved en ferie i Italia

08/11/2014

Det er mye godt i det italiensk kjøkken og oster er helt klart noe av mine favoritter. Du finner de i alle form og konsistens. Noen passer best i en forrett og andre som dessert. Har her plukket ut mine favoritter italienske oster, listen er det bare å ta med seg på supermarkeder i Italia så kan du nyte den i din italienske villa.

 

Gorgonzola Dolce,

gorgonzola (FILEminimizer)
Denne blåmuggosten er absolutt min favoritt, den er en av de mer delikate blåmuggostene, du finne også gorgonzola piccante som er noe sterkere på smak. Konsistensen på gorgonzola dolce er helt myk, det er nesten som det renner melk fra den. Beste tips er å ta den ut av kjøleskapet en halv time før servering. Jeg kan garantere at den ikke er som i Norge og med en en spø og nystekt italiensk brødskive himmelsk.

 

Mozzarella di Bufala

mozzarella (FILEminimizer)
Har du pleid å ha mozzarella på pizzaen? Du har vel kanskje da smakt på osten som ikke har så mye smak og en spesiell konsistens. Mozzarella di bufala ser lik ut, men en skikkelig god bufala har en annerledes og spesiell konsistens og smak. Den kommer fra et avgrenset området nord for Napoli fra bufala melk. Kjøp den så fersk som mulig, gjerne fra en spesial butikk om mulig og server den som den er med oppkuttete tomater med olje, salt og basilikum ved siden av, perfekt sommerlunsj.

 

Burrata

depositphotos_7266143-Burrata
Denne italiensk osten ligner på mozzarella og kan være laget med ku eller bufala melk. Konsistensen er mye mykere. Verdt å prøve også denne med noen gode søte tomat ved siden av.
Taleggio

tallegio (FILEminimizer)

 

Denne osten har historie tilbake til 5 århundre, og kommer fra området rundt Bergamo i Nord Italia. Den er nå veldig populær i Italia. Osten har en delikat smak og passer fint til forett og smmen med syltetøy eller honning.

 

Pecorino sardo dolce

.pecorino sardo (FILEminimizer)

Dette er en av flere italienske oster fra Sardegna laget av sauemelk og kan kjøpes I store deler av Italia. Den osten er myk men med konsistent smak. Kan serveres med honning på kjeks eller alene. Vermentino er en vin som passer fint til. Du kan også finne pecorino Toscano som produseres av sauemelk i Toscana og nordre del av Lazio.

Go top