Langtidsferie i Italia

13/10/2016

Du er helt sikkert ikke den eneste som mange ganger har sittet om høsten eller vinteren og drømt om å være et sted i syden, hvor det er en del varmere, solen skinner og du sitter ute på terrassen og slapper av etter en nydelig lunsj. Det er ikke umulig å få dette til og så er det faktisk sunt i tillegg. Vi trenger alle sol, noen mer enn andre og dessverre er det slik at det ikke er så mye sol om vinteren hjemme i Norge. Dette er også grunnen til at mange overvintrer i varmere strøk, noe som er spesielt populært blant eldre som ofte sliter med helsen når det er kaldt og surt ute. Det er noe helt spesielt ved å stå opp om morgenen og temperaturen ute ligger på kanskje 15 grader og solen titter frem. Det gir liksom en helt annen start på dagen enn når du må stå opp til kuldegrader og overskyet vær.

Sicilia

MarinaLengst sør i Italia finner du en av Europas største øyer, Sicilia. Denne nydelige øya er den perfekte destinasjonen når du vil tilbringe en eller flere måneder i varmen, mens det er surt å kalt hjemme. Spesielt på sørsiden av Sicilia ved ggina di Ragusa er det fint det meste av vinteren og ikke uvanlig med 20 grader på dagen i november. Byen er en typisk badeby og om sommeren er det mye folk her. Om vinteren derimot er det stille her og en kan slappe av uten de store mengder med turister. Butikkene har fortsatt åpent og det samme gjelder de fleste restauranter. Det er et stort utvalg av ferieboliger her og dette gjør det enkelt å finne et sted å bo om høsten og vinteren. Det er et flott utgangspunkt for en langtidsferie. Dere kan gå lange turer langs stranda, nyte den deilige italienske maten ute på terrassen eller balkongen, og får dere lyst til å utforske denne delen av Sicilia så finnes det mange utfluktsmuligheter.

Ragusa og Agrigento

Sørvest SiciliaEn halv times kjøring med buss eller en kort biltur fra Marina di Ragusa kommer dere til byen Ragusa. Dette er den nærmeste større byen og her bor det rundt 75 000 mennesker. Den ble grunnlagt rundt det 2. århundre før Kristi, men er i dag delt i to etter at den opprinnelige byen ble ødelagt i et stort jordskjelv på 1600-tallet. Begge de to bydelene ligger på en høyde mellom to daler, den eldste delen litt lengre nede og den nyeste bydelen øverst. Bydelene er adskilt av en kløft og forbundet med 4 bruer. Selv om de fleste av de eldste bygningene ble ødelagt, så finnes det fortsatt mange fine bygninger fra slutten av 1600-tallet som dere kan rusle rundt å titte på. Her er det også mange muligheter for shopping med et stort utvalg av butikker. I det hele tatt er det mange nydelige plasser å besøke mens dere overvintrer i varmen. En av dagene kan dere leie bil og kjøre en tur byen Agrigento. I dag bor det rundt 50 000 mennesker her, men i tiden før Kristi var dette området et av de viktigste kulturelle og økonomiske områdene i Middelhavet. Det sies at det bodde mer enn 200.000 mennesker i området på den tiden og det var regnet som den fjerde største byen i verden. Deler av byen er kjent som The Valley of Temple og her finner en den største samlingen av greske templer utenfor Hellas. Alle templene ligger ca. 3 km nedenfor den moderne byen Agrigento og er i dag Sicilias største turistattraksjon.

Siracusa

MondelloNår en befinner seg på den sørlige delen av Sicilia bør dere også besøke byen Siracusa. Byen ligger ca. 100 km fra Marina di Ragusa og er en av de eldste byene i Italia, grunnlagt rundt år 800 før Kristi. Det finnes ikke mange andre byer, hvor en kan se så mange historiske monumenter som i Siracusa og den gamle bydelen Ortigia. Her er det fylt opp med historie tilbake fra grekernes tid. Rett og slett imponerende å se på og det er spennende å rusle rundt i byen og få med seg alle de gamle bygningene. Etter en spennende dag kan dere kjøre hjemover mot Marina di Ragusa langs kysten. En flott tur, og det beste ved en langtidsferie er at det ikke er noe stress. Dere trenger ikke å bekymre dere om alt dere skal rekke for det er en ny dag i morgen hvor dere kan gjøre som dere ønsker. Nye opplevelser, et varmere klima, nydelig mat og et avslappet tempo er som balsam for sjelen og når det er på tide å reise tilbake til Norge, så blir det med fulladede batterier og masse energi.

Ønsker dere mer informasjon om våre mange ferieboliger, så gjerne ta kontakt med oss her.

Go top