5 ting å gjøre med barna i Lucca

17/06/2016

Lucca

Lucca ligger i regionen Toscana og er en flott by med mye historie. Byen ble grunnlagt rundt år 180 før Kristi og var den gangen en romersk koloni. Byen har spilt en viktig rolle gjennom historien og har vokst seg til en av de største byene i Toscana, med sine knapt 100.000 innbyggere. Rundt den gamle bydelen, finner dere den originale bymuren som fortsatt er intakt. Her kan en gå rundt oppe på muren, se ned på de gamle husene, de smale gatene og nyte den spesielle atmosfæren i byen. Det er også mulig å gå rundt bastionene som er en del av bymuren og det gamle forsvaret av byen, noe barna helt sikkert vil syns er morsomt.
LuccaMen utover mange flotte kirker, koselig torg hvor en kan slappe av med en god lunsj eller bare en Cappuccino, så er det også flere ting en kan gjøre sammen med barna. Selv om kirkene, de gamle bygninger og palasser er flotte å gå rundt og se på, så trengs det også litt andre aktiviteter for barna. Dersom en er på ferie og har leid egen feriebolig i Lucca og omegn, så finnes det flere ting å gjøre for hele familien.

1. Parco Avventura Sospeso nel Verde – er en park ikke veldig langt fra Lucca. Men, det er ikke noen vanlig park, det er en eventyrpark. LuccaIkke som et eventyr i ordets forstand, men en park hvor dere kan gå rundt høyt oppe mellom trærne og prøve mange ulike taubaner. Her er noe for de små, de som liker å utforske litt og de som er veldig modige. Alt sammen med sikkerheten i høysetet slik at det er trygt for alle. Og midt inne i skogen er det flere steder hvor dere kan ha en koselig piknik, enten før eller etter at dere kaster dere ut på eventyret.

Lucca
2. Stranda – med kilometervis av lange sandstrender, er det et høydepunkt for de fleste barn. Det er ikke langt til Viareggio og Lido di Camaiore. Her er det flotte strender hvor barna vil elske å bade og kose seg på stranden. Og skulle dere bli sultne underveis, finnes det mange restauranter og kafeer langs stranden hvor en kan nyte god mat. En mulighet er å kjøre innom Pisa på veien tilbake til huset og se på det skjeve tårnet. Alltid moro å ta de klassiske bildene opp mot tårnet eller gå en tur opp i tårnet om det er åpent.

3. New Happy Party – skulle det være litt dårlig vær en dag, så kan dette stedet kanskje være en løsning et par timer. Beliggende litt utenfor Lucca sentrum, finner dere denne store, innendørs lekeplassen. Her er det massevis av bordspill, hoppeslott, trampoliner og mye annet som barna kan muntre seg med i times vis og få ut noe energi.

4. Paintball – er også mulig i Lucca. Dette henvender seg til de voksne barna og de barn som snart er voksne. Her er det mye aksjon og spenning. Hele familien kan delta, men det krever at de som deltar, er minst 15 år gamle.

5. Mini racing – sist, men ikke minst så finnes det en liten racerbane i Lucca. Her kan barna få kjøre små elektriske biler på en stor bane og se hvem som kanskje er den neste racerkjører. Banen har en fin størrelse, som gjør at det blir morsomt og samtidig stiller litt krav til kjøreren, akkurat som på en riktig racerbane.

Go top