Månedens nordmann i Italia, vol.5

26/01/2017

Nordmann i Italia

I vår serie om nordmenn i Italia er Christian Lyngholm neste mann ut. Han er bosatt i Roma, der han jobber innenfor reiseliv.

1) Fortell litt om deg selv og hva du driver med.
Jeg holder til i Roma sentrum og jobber i et selskap som har et spennende konsept innen reiseliv, turer og opplevelser i Roma. Det som er så interessant med dette er at de fleste kundene våre har vært i Roma mange ganger (og har ofte like mye historisk kunnskap som guidene). Disse romanistene klarer seg i byen på egenhånd og er derfor interessert i å oppleve noe nytt. Vi leverer spennende aktiviteter som er helt utenom de vanlige turistattraksjonene. Les mer på www.iroma.no

2) Hvorfor har du valgt å bosette deg i Italia?
Fordi Italia er et av verdens vakreste land.

Nordmann i Italia3) Hva synes du er den største forskjellen mellom Italia og Norge?
Når man tenker på de historiske forskjellene mellom landene så kan man skrive en bok. Det er også stor forskjell i hvordan landene styres. Italias befolkning er kanskje mer konservative enn hjemme i Norge? For å svare enkelt så synes jeg som nordmann at den største merkbare forskjellen er temperaturen.

4) Hva er ditt aller beste Italia tips?
Spis mye god mat, la bilen stå og bruk bena. Skryt av Italia til alle italienere.

Nordmann i Italia

 

5) Hva er din aller beste, italienske matopplevelse?
Hvis jeg skal peke til en spesifikk matopplevelse så er det mange gode opplevelser å velge mellom. Pizzabaking i Roma er i alle fall på topplisten. Dersom man først er i Italia og har tatt turen til hovedstaden så må man virkelig bli med på pizzabaking!

6) Har du et godt tips eller råd til de som skal til Italia på ferie for aller første gang?
Ja, ta kontakt med Catharina Bugge. Hun er veldig dyktig på å planlegge førstegangsturer til Roma. Hun er å finne på facebook.com/I-Roma-671700002866801/. Jeg vil også anbefale alle til å leie en helt egen villa hos Renates Villa. Det som er så fint med disse to tipsene er at med litt hjelp så får man ekstra mye ut av ferien til italia

Go top