Månedens nordmann i Italia – vol. 2

29/09/2016

Nordmenn i Italia

Neste kvinne ut i vår serie om nordmenn i Italia er den grafiske designeren Ingrid Opstad. Hun er bosatt i Milano der hun jobber freelance, som nettopp grafisk designer, i tillegg til å drive egen blogg. I dette intervjuet kan du bli bedre kjent med Ingrid og få noen gode tips om livet i Italia.

Fortell litt om deg selv og hva du driver med

Jeg heter Ingrid og har nå bodd i utlandet i over sju år. Jeg bestemte meg for å dra utenlands for å studere, og endte opp med å jobbe fire år i London som grafisk designer for et event firma. Etter dette bestemte jeg og kjæresten min, som er fra Italia, oss for å flytte til området rundt Milano. Jeg jobber nå som freelance grafisk designer og sosial media manager for Renate Villas. I tillegg blogger jeg også om Skandinavisk interiør, design og livsstil på www.thatscandinavianfeeling.com

Hvorfor har du valgt å bosette deg i Italia?

Etter å ha bodd i London i mange år ønsket jeg og kjæresten min å flytte. London kan oppleves som en stressende by å bo i. Vi var i tvil om det skulle bli Norge eller Italia, men bestemte oss for å prøve lykken i Italia. Noen grunner for valget er det flotte været, maten og levestandarden, i tillegg til det å bo i nærheten av en storby (Milano) siden vi var vant til London. Vi tenkte også at det ville være lettere å få jobber her, da jeg kan jobbe freelance og ikke trenger å snakke flytende italiensk med en gang. Familien til kjæresten min lever også i nærheten, og det er enkelt for min familie fra Norge å komme på besøk. I tillegg er Italia en rimelig plass å bo med mange feriemuligheter, da du kan ta tog nesten overalt. Jeg elsker å reise rundt og oppleve nye ting, så da passet det fint å være her.

Nordmenn i ItaliaHva synes du er den største forskjellen mellom Italia og Norge?

Jeg vil si at den største forskjellen mellom Italia og Norge er hvor sosialt det er her i Italia. I Norge er ofte kveldene en tid for å sitte hjemme på sofaen og se på tv, men her er folk mer aktive om kvelden. Det har nok mye med været og gjøre, men også det at mange restauranter, butikker og kafeer er åpne ganske lenge. Det faktum at man på en ukedag etter middag kan ta seg en rusletur i parken eller byen for å ta seg en is, er noe jeg setter pris på her. Eller at en møtes på restaurant for et godt måltid med godt selskap. Folk her i Italia kan dette med å nyte livet, ta det med ro men likevel være sosiale og ha det gøy!

Hva er ditt aller beste Italia tips?

Når du drar til Italia, ikke bare dra til storbyene, men husk å utforske små steder for en mer autentisk opplevelse. Spør venner og kjente som har vært der før om gode råd, sjekk på nettet og i reisebøker men pass på at du har nok tid til å bare rusle rundt å ta inn omgivelsene. Og ikke vær redd for å snakke med lokalbefolkningen, selv om de ikke alltid snakker så veldig godt engelsk er de utrolig hjelpsomme og vennlige.

Hva er din aller beste, italienske matopplevelse?

Nordmenn i ItaliaFørste kan jeg besøkte tanten og bestemoren til kjæresten min i Puglia, var jeg så heldig å få et lite kurs i pasta-laging. Det var en utrolig kjekk opplevelse å få se hvordan de gjorde dette, uten moderne redskaper! Armene mine verket etter mange timers arbeid, men det var verdt det når vi fikk smake den fantastisk gode pastaen etterpå!

Har du et godt tips eller råd til de som skal til Italia på ferie for aller første gang?

Ikke spis for mye 😉 Her i Italia er det utrolig mye god mat og en kan bli fristet til å smake på alt, men husk å ta det med ro og nyt maten. Er du så uheldig at du får litt for mye, ta deg en limoncello etterpå.

 

Go top