Månedens nordmann i Italia – vol. 3

27/10/2016

Nordmann i Italia

Renate Hjelleseth er neste kvinne ut i serien om nordmenn i Italia. Renate er hjernen bak og primus motor i Renate Villas, firmaet som tilbyr utleie flotte ferieboliger til deg som skal på ferie samt hjelper deg med å oppfylle drømmen om egen bolig i dette vakre og mangfoldige landet.Nordmann i Italia

Fortell litt om deg selv og hva du driver med.

Jobben min er å hjelpe alle som ønsker å feriere i Italia. Jeg har et stort utvalg av flotte ferieboliger som gjestene kan velge blant, og samtidig bidrar jeg med gode tips, hjelp og råd både før og under oppholdet. I tillegg jobber jeg med å finne eiendommer til mennesker som ønsker å kjøpe seg bolig i Italia. Denne prosessen er litt annerledes enn hjemme, og da kan det være godt å få hjelp av noen som kan språket, skikkene og som ikke minst har vært gjennom prosessen som kjøper selv.

Hvorfor har du valgt å bosette deg i Italia?

Den italienske måten å leve på passer godt med min personlighet. Jeg har følt meg hjemme er siden første gang jeg satte foten på italiensk jord. Jobben min er jo også av en slik art at jeg får utført den bedre om jeg faktisk er her nede, i tillegg får jeg anledning til å fortsette å oppdage Italia samt finne nye boliger som våre fremtidige gjester kan like.

Nordmann i ItaliaHva synes du er den største forskjellen mellom Italia og Norge?

Klimaet er utvilsomt en av de største forskjellene. Jeg setter pris på en jevn og behagelig temperatur året rundt. Det andre jeg virkelig nyter er at jeg kan sette meg i bilen og på mindre enn en time er jeg på et nytt og spennende sted som jeg kan utforske. Det er mye variasjon i landskapet her, og mange flotte opplevelser rundt hvert hjørne.

Hva er ditt aller beste Italia tips?

Ikke prøv å rekke over alt på en gang. Ta deg tid til å nyte, du kan alltid komme tilbake til Italia flere ganger. Opplev et fylke og en kjent by av gangen. Lei bil og ta deg tid til å oppleve de små landsbyene rundt omkring, lær deg noen italienske gloser før du drar og ta med deg en lommepalør da de ikke snakker så mye engelsk. Prøv noe på menyen som du ikke har smakt før og ta deg god tid til å nyte hele opplevelsen.

Hva er din aller beste, italienske matopplevelse? Nordmann i Italia

Jeg glemmer aldri en opplevelse jeg hadde på en bortgjemt sicilianske gårdsturisme. Sjømaten og de lokale grønnsakene samt smaken og tilberedelsen av disse vil jeg aldri glemme. Det gjelder også den koselige terrassen der vi satt og spiste med utsikt til oliventrær som var over 100 år gamle.

Har du et godt tips eller råd til de som skal til Italia på ferie for aller første gang?

Vær klar til å bli forelsket! Om du skal feriere i en kjent storby eller et sted med masse turisme anbefaler jeg deg å ta en dagstur til mer landlige strøk litt utenfor allfarvei. Da får du med deg en bit av et litt annet Italia.

 

Go top