MIN BESTE OG LETTVINTE OPPSKRIFT PÅ FOCACCIA

07/08/2015

italjensk focaccia

Ønsker idag å dele min oppskrift på Foccaccia. Jeg spiste min første Foccaccia når jeg var 19 år på ferie med min venninne Raffaella i Puglia og den har jeg aldri glemt! I byen Altamura selger de foccaccia i små foccaccia bakeri, også spiser en den ute på gaten, gjerne sammen med en øl. I denne delen av Italia nede på helen er Foccaccia en viktig del av kulturen, mer som en pizza for resten av Italia. Det som kjennetegner Foccaccia fra Puglia og skiller den fra Foccaccia fra Ligure er bruk av olivenolje og tomater. Følgende finner du oppskrift direkte fra Puglia på en enkel og lettvint Foccaccia. Det finnes også oppskrifter der en tar i bruk poteter i tillegg til mel, men det er er mer tidkrevende så da vil jeg først dele denne med dere:

 

italjensk focaccia

 

Lettvint Foccaccia fra Puglia

500 gr hvetemel

500 ml lunkent vann

50 gr gjær

 

Varm stekeovn til 50 grader og slå av.

Bland alle ingrediensene sammen i en bolle og tømmes så oppi langpanne dekket med bakepapir.

Heves 2 timer i stekeovn.

Foccacciaen kan så dekkes med god olivenolje, tomater delt i to, organo og salt eller havsalt hvis du foretrekker det. Er du glad i løk kan du også skjære opp en halv løk å ha på.

Stekes 25 minutter i stekeovn på 250 grader. Her kan du gjerne flytte foccacciano ned og senere opp i ovnen så den blir god og sprøstek på både bunn og topp.

Buon Appetito!

 

Go top