Nordøst Sicilia – Badebyer og historiske perler

14/05/2016

nordøst Sicilia

Når du skal til denne delen av Sicilia, er det enklest å fly til Catania. Dette er også den største byen på østkysten av Sicilia.  Byen er den nest største på Sicilia, med sine 300.000 innbyggere og ble grunnlagt i det 8. århundre før Kristi.

Catania
Byen har en voldsom historie og har vært involvert i flere store naturkatastrofer. Et voldsomt jordskjelv i 1169 ødela byen totalt. Det kom enda et jordskjelv i 1693 og byen har også blitt truffet av flere vulkanutbrudd fra Etna, blant annet et meget stort utbrudd i 1669. Heldigvis lever byen i beste velgående og har fortsatt mye å by på. Et av byens hoved monumenter, er statuen U Liutru, byens kjennetegn.

Det er en obelisk med en elefant på toppen og er fra det 17. århundre. Opprinnelig var denne statuen fra byens grunnleggelse mange hundre år før Kristi, men denne gikk tapt på et senere tidspunkt og ble erstattet med en ny.  Byen har fortsatt flere eldre bygninger, som er verdt å få med seg. Blant annet det Gresk-Romerske amfiteater, Catania, fra det 2.århundre og Odeon, som var et teater med plass til 1500 tilskuere. Dette ble bygd i det 3. århundre. Her finnes det også mange koselige små gater i sentrum av byen, med butikker, kafeer og restauranter. Skal dere rundt i byen, er dette lettvint og greit med metroen, som kjører over det meste av byen.

Vakre Taormina

Taormina
Men denne delen av Sicilia, byr på mye mer enn Catania. Kjører dere lengre mot nord, kommer dere til den vakre byen, Taormina. Dette er et område med flere ferieboliger og det er et godt utgangspunkt for å besøke denne delen av Sicilia.

Fra flyplassen i Catania, tar det kun rundt 45 minutter å komme seg til Taormina. Denne koselige byen var Sicilias første bade/ferieby og ble for alvor populær på begynnelsen av 1900-tallet. Også denne byen har en lang historie og dette sees på de mange ruiner fra grekerne og romerne, som fortsatt finnes rundt i byen.

taormina-1250331_1280

Taormina ligger på siden av Monte Tauro og en har en fantastisk utsikt over kysten og Mount Etna. I den gamle bydelen finnes det mange små gater hvor en kan rusle rundt, se på de mange små butikkene og kanskje ta seg en bit mat på en av de mange bra restaurantene. Det er også flere steder hvor en kan nyte en fantastisk utsikt over Taormina, spesielt på kvelden er det et helt utrolig og flott syn.
Og apropos utsikt. Midt mellom Taormina og Catania finner dere vulkanen over dem alle, Mount Etna. Denne enorme vulkanen, er den største i Europa, med sine 3350 meter over havet og samtidig den mest aktive. Til tross for dette, er det fortsatt mulig å komme et stykke opp på vulkanen og herfra kan en nyte en fantastisk utsikt over Catania og hele området rundt.

Etna

Go top