Nordvest Sicilia – Historiske steder og vakre øyer

17/04/2016

favignana

Det nordvestlige hjørne av Sicilia, utgjør den mest folkerike delen av denne store øya.  Det er den største øya i Middelhavet og totalt bor det fem millioner mennesker her. I den nordvestlige delen av Sicilia, finner hovedstaden Palermo, som også er den største byen på Sicilia, med sine en million innbyggere. En annen større by, er Trapani med 90.000 innbyggere. Det er også i Palermo og Trapani at de to største flyplassene ligger, slik at langt de fleste av de mange turistene som kommer til Sicilia, lander her.

Den vakre havnebyen Trapani

Trapani Trapani og området rundt, er et flott utgangspunkt for ferien din. Her finnes det flere flotte ferieboliger, som en kan bruke som base for utflukter til denne spennende delen av Sicilia. Trapani er en typisk Italiensk by, med sin koselige, gamle bydel, havna med mye trafikk og liv og mange små butikker. Fra havna er det mulig å seile ut til Egadi øyene. Dette er tre små øyer litt ut fra kysten av Trapani. Det går enten vanlige ferger eller hurtigbåter. Med hurtigbåt tar det mindre enn 30 minutter å komme seg dit. Øyene er ikke så maleriske som andre italienske øyer, men de er veldig sjarmerende og med mange små koselige spisesteder, hvor en kan nyte atmosfæren og bare slappe av.
favignana

Den største av disse øyene, er Favignana. Her kan en bo i egen feriebolig og nyte en herlig ferie på en veldig koselig, liten øy. Det har blitt et veldig populært sted for de som ønsker seg noe annerledes og autentisk. En kan sykle rundt på øya uten de store problemer, da Favignana er ganske flat. Finne små strender og bade i det krystallklare vannet, slappe av i byen og se på alle fiskebåtene som kommer inn med ferskfanget tunfisk.

Ta en fjelltur til toppen av Mount Erice
erice

En av de andre dagene, kan en ta taubanen opp til byen Erice, på toppen av Mount Erice.
Denne går fra sentrum av Trapani og det tar rundt ti minutter å komme seg opp til toppen. Erice er en gammel by, som stammer tilbake fra grekerne. Her kan en besøke Castello di Venere, som ble bygd av normannerne på 1200-tallet. Få også med dere Giardino del Balio, som er det høyeste punktet på Mount Erice. Herfra har man en fantastisk utsikt over Trapani og hele landskapet rundt rundt.

Rosiner og vin og en flott naturpark

Nordvest Sicilia
Rundt Trapani, ligger det mange vingårder. Ikke alle produserer vin, men lar i stedet druene bli til rosiner. Området er et av de største i Europa, for produksjon av nettopp rosiner. Men er dere interessert i vin, så kan en komme på besøk og smake på de ulike vinene og se hvordan vinen blir til med besøk i vinkjelleren.  Det er heller ikke langt til Marsala, byen som har gitt navn til den mest kjente hetvinen i Italia.

På veien inn mot Palermo, langs den vakre kysten, finner dere en veldig flott naturpark. Riserva Naturale Orientata dello Zingaro, er en populær naturpark hvor en kan gå tur i det nydelige landskapet, bade ved en av de mange små, nydelige strendene eller rusle rundt og nyte naturen. Her er det mye å se på, så husk de gode skoene, drikke og kanskje en liten niste til en koselig piknik.

Go top