Oppdag ukjente Abruzzo

05/03/2016

medieval entrance in abruzzo italy

Kom unna alt med et Abruzzoeventyr

Med vakre strender og majestetiske fjell er det nok av grunner til å feriere i Abruzzo. Primært fordi Abruzzo er det italienske «go-to» reisemålet for de som elsker å være utendørs. Fra svømming til ski, fra fotturer til ridning, fra fjell til fjellklatring Abruzzo har spennende aktiviteter, noe som gjør det til en fantastisk ferie «getaway» for de eventyrlystne, samt for reisende som liker å slikke solen i sanden.
En vill og ganske avfolket region, Abruzzo tilbyr uberørt side av Italia.
Abruzzo (1)
De beste strendene
Langs den 129 km lange kystlinjen i Abruzzo finner du en rekke populære feriesteder. Du trenger ikke å reise langt fra Alba Adriatica og Pineto, ettersom den nordlige kysten har utrolig vakre strender.
Silvi Marina, Francavilla al Mare, og Pineto selv har områdets mest populære strender med uberørt hvit sand og det varme Adriaterhavet. Abruzzos «blåflaggstrender» er kjent for å være de beste i hele Italia.
Selv om noen badesteder er overfylt i høysesongen er andre bortgjemte bukter, pleier det å være mer plass her enn på andre strender i Italia. På de mest travle Abruzzostrendene jobber badevakter heltid i turistsesongen. Badeplasser er ofte avsperret ettersom havbunnen er veldig ujevn og kan forandres ganske raskt. Vannsport som vannski, parasailing og snorkling er selvfølgelig tilgjengelig for de som liker å kombinere bading og soling med andre aktiviteter. Her er også lange sykkelstier langs stranden for de som ønsker en bilfri ferie.
De mest sjarmerende byene og landsbyene i Nord-Abruzzo
 Ortona
Hvis du fantaserer om å leve i et slott så er Ortona er stedet for deg. Ortonas berømte slott var solid og formidabel nok til å overleve verdenskriger. Slottet er på en øy for seg selv med bare en landbro forbinder den til byen. Med Ortonas kommersielle havn kan du selv være en sjømann og tilbringe en dag på en fiskebåt –  og hjelpe mannskapet. Hvis du ikke er interessert i eventyrfestninger eller være en fisker for dagen, men i stedet ønsker å se andre strender under oppholdet i Abruzzo er det et alternativ, ikke langt fra Ortona vil du også finne en av de mest elskede skianleggene på Chietikysten.
Abruzzo (2)
Civitella del Tronto
Du finner Civitella del Tronto på den offisielle listen over de vakreste landsbyene i Italia og nås via SS24 ruten. Civitellafestningen er et av områdes mest besøkte monument. Fortiden kommer til livet i Civitella hvor den største festning i Europa befinner seg. Fort Bourbon dekker hele 25.000 kvadratmeter. Interessant nok bygdes dette militære ingenørmesterverket av Spanjolene mellom 1564 og 1576 for å beskytte seg mot angrep. Videre imponerer naturen rundt festningen ytterligere besøkende med sine frodige grønne åser og de vakre fjellene.

Både unge og gamle vil bli sjarmert av Civitella. Hvis du ikke helt ser eller føler historien rundt deg kan byens museum fortelle det til deg den. Det finnes utallige monumenter i det historiske sentrumet, fra klosteret og kirken Santa Chiara, bygget på begynnelsen av 1300-tallet, til kirken Santa Maria degli Angeli (kalles «feiekost» av lokalbefolkningen) etablert i løpet av

1400-1500 tallet. Kirken av San Lorenzo inneholder kobber- og sølvkorset til St. Ubaldo, og krypten av Velsignede Angiolina av Corby.
Gorge Salinello er også verdt en tur so ikke ligger langt fra Civitella. Her finner man Hermitage av San Michele Arcangelo,
også kjent som grotten til Sant’Angelo. Et besøk til det uhyggelige hermitage, med sine stalagmitter og stalaktitter, vil gi unge Indiana Jones en spennende opplevelse. Her finner du også nylig utgravde funn helt fra neolittisk tid til den romerske tiden.
Abruzzo (3)
Attraksjoner i Nord-Abruzzo
Fra det dype blå Adriaterhavet til de snødekte fjellene, Abruzzo er et endeløst frodig landskap. Man må absolutt dra nytte av allt Nord-Abruzzo har å tilby ved å ta en dagstur til nasjonalparken Gran Sasso-Monti della Laga, som består av Monti della Laga, fjellene i Gran Sasso, og Tvillingfjellene.
De høytoppede fjellene i Gran Sasso vil gi deg de mest imponerende panoramabildene, med
Adriaterhavet, Tyrrenhavet og det sentrale landskapet av Italia. Deretter ta turen ned mot platåer av gressletter, kjent som Campo Imperatore og Calderone Glacier, og nyt områdets bekker, dammer, fossefall og skog langs veien. Parken er riklig med planter og har over 2000 arter av planter blomstrende i Gran Sasso. Ville orkideer og bringebær gir en strålende farger gjennom den smaragdgrønne omgivelsen. Huser sjeldne rovfugler; vandrefalk, kongeørn og hubro, samt til ulver og rådyr.
Du vil garantert få øye på dyrelivet mens du vandrer langs naturstien. Du vil også gå fordi mange små og sjarmerende middelalderlandsbyer.
Go top