Opplev Siena, et must i Toscana

26/11/2015

Siena i tillegg til å være en nydelig by i Toscana, er veldig sentralt forhold til mange flotte og spennende attraksjoner. Dette gjør det attraktivt å leie et feriehus i Siena.

En av villaene i området er Villa Perignola

piscina in the sun

Siena by er en av de mest kjente i Toscana, sentrum av byen er  på Unesco si verdensarvliste siden 1995. Her bor det totalt 55.000 mennesker. Ikke blant de største byene i Italia, men blant de flotteste i Toscana og hele Italia. Spesielt rundt Piazza del Campo finner dere mange små koselige gater med butikker, cafeer og restauranter eller dere kan gå rundt og nyte atmosfæren i byen.

feriehus nær siena (4)

I den gamle bydelen av Siena finner du katedralen i Siena. Den ble oppført mellom 1215 og 1263. En imponerende kirke som en absolutt må få med seg på turen. Det er også verdt og få med seg et av de mange museer i byen som f.eks Civic Museum inne i Palazzo Pubblico. Her kan dere få et innblikk i hvordan livet var i Siena under middelalderen.

feriehus i siena (2)

 

Skulle dere befinne dere i Siena i begynnelsen av juli eller midten av august, så må dere absolutt få med hesteveddeløpet, Palio. Dette finner sted enten 2. juli eller 16. august og går rundt Piazza del Campo. Hvert løp tiltrekker tusenvis av tilskuere og er en veldig stor begivenhet i Siena.

san gimignano

Bor dere i området er Chianti vin distriktet ikke langt unna, vi kan også varmt anbefales å kjøre en tur til San Gimignano.  Byen som står på UNESCO sin verdensarvliste, er fra den tidlige middelalder og er kjent for sine mange tårn. To av de største kan en gå opp i, men resten av de 15 tårnene som står igjen er enten ødelagt eller i dårlig forfatning. Under byens storhetstid på 1300-tallet var det så mange som 72 tårn på det meste.

Rundt om på de små piazzaer finnes det mange  kafeer og restauranter som serverer mat fra Toscana. Spesielt kan Trattoria Rigoletto anbefales, et knøttlite sted så det anbefales å bestille bord på forhånd. Om dere vil lage mat hjemme i huset dere har leid, så prøv og gå inn hos en av byens slaktere hvor dere får kjøpt mange spesialiteter fra Toscana, blant annet Cinghiale (villsvin). Prøv dette sammen med en god risotto. Velbekomme !

Go top