Reisetips Sicilia og barokkbyene i sør

17/04/2015

Sicilia er definitivt en av de regionene i Italia som turister ikke bør gå glipp av å se når man planlegger et italiensk tur. Øyen blir ofte omtalt for Italia for viderekommende. Denne øya er den største i Middelhavet, noe som gir rikelig med alternativer på hvilke byer du kan besøke. Hvis du er en elsker av historie og kunst kan det være lurt å være lurt å planlegge en tur til barokkbyene på Sicilia. Det finnes mange av dem, og hver og en er gjenoppbygd av lokalbefolkningen etter jordskjelvet i 1693, og hver by har noe å skryte av til sine besøkende.

Noto, en av de mest populære barokkbyene i Sicilia kalles ofte for «Steinhagen» på grunn av overdådige barokkbygningene som florerer i området. Man kan nyte den ekstravagante designen og detaljene som kan sees på byggets fasader; fra brølende løver til delikate små blomster og morsomme flirende ansikter.

barokk kirke (FILEminimizer)

Videre er Ragusa en annen by som man ikke bør gå glipp av når du besøker Sicilia. Byen er delt i to: Ragusa Superiore og Ragusa Ibla. Sistnevnte er den nedre delen av byen som kan virkelig skryte av vakker barokk eleganse. Hvis du er klar for utfordringen venter 250 trappetrinn deg, som vil belønne deg med en fantastisk utsikt over Basilica di San Giorgio.

Ragusa sicilia
En annen barokkby på Sicilia, Modica, er kjent for sin mat og sjokolade. Denne byen er et flott reisemål for en dagstur for de som er ute etter å smake ekte siciliansk mat. Gamle bygninger, men desto mer vakre, er det å vente seg i Modica. Skulle du finne deg selv på jakt etter flere ting å gjøre i dette travle området, kan du alltid gå til Corso Umberto der du kan få nyttig turistinformasjon. Her kan du finne moderne restauranter åpnet de senere årene eller koselige trattorier med utebord.
restaurant sicilia (FILEminimizer)

 

Bortsett fra de overdådige bygningene, finnes det mange andre ting turister bør sette på sin liste over «hva du skal se og gjøre på Sicilia». Sjøelskere bør stikke innom Pozzallo eller Marina di Ragusa der strendene med gyllen sand og rent og klart blått vann kan nytes nesten hele året, takket være det solfylte været i området. Et annet «må-se» sted for sjøelskere er den vakre lille kystlandsbyen Marzamemi som ligger et par kilometer fra Italias sørligste punkt. Her kan du se trebåter i alle farger og størrelser i havnen, pittoreske gater, et aristokratiskt palass og meget sjarmerende Piazza Regina Margherita.
Depositphotos_57495151_l (FILEminimizer)

Byen Siracusa er et annet vakkert sted å besøke på Sicilia. Siracusa kan sees på som en blanding av all slags historie og kultur. Det huser noen av de fineste delene av barokkisk kunst og arkitektur, gamle greske og romerske ruiner og moderne piazzaer med butikker, kafeer, barer og restauranter. Den vakre øya Ortiga, som er en del av Siracusa, er virkelig verdt en hel dagstur. Du kan også bade fra klipper i byen på en varm dag. På en eller annen måte har denne byen klart å bevare noe av sin gamle sjarm samtidig holde tritt med den moderne tid slik at det er et verdig mål for en ferie på Sicilia.

God tur!

 

Go top