Santa Marinella

11/06/2016

Santa Marinella

Santa Marinella er en fin badeby kun 60 kilometer nord for Roma. Den er derfor et godt utgangspunkt for badeferie, samtidig som det er gode mulighet for flere dagsturer til fantastiske Roma. Santa Marinella har vært badeby helt siden til romertiden. Den gang het byen Aquae Caeretanae og var et populært sted, hvor de mer velhavende romere kom for å slappe av. Byen ligger i regionen Lazio, en region som etter hvert har blitt et mer og mer populært sted å enten leie eller kjøpe seg feriebolig. En region som kan tilby mange ulike aktiviteter, flott natur, tett nærhet til hovedstaden og Middelhavet. Det er i tillegg enkelt å komme seg til Santa Marinella. Det tar kun 40 minutter med bil fra Fiumicino Flyplassen i Roma.

Santa Marinella har deilig sandstrand for hele familien

Byen har en flott og langgrunn sandstrand hvor en kan tilbringe dagene, nyte solen og det varme vannet (i sommerhalvåret). Santa Marinella
Her er alt lagt til rette for at badeferien skal bli så behagelig som mulig. Det ligger mange restauranter i området langs stranda hvor en kan nyte italiensk mat, enten det er en pastarett eller fersk fisk. Det er også populært med båt her og spesielt på sommeren er det mange som kommer til byen i egen båt. Dette er med på å gjøre havneområdet til et område med mye liv og stemning på kvelden. For enden av stranda, ligger slottet Castello di Santa Severa. Her er det et lite museum og fra toppen av slottet, kan dere nyte den flotte utsikten over området.

Dagstur til fantastiske Roma

Trenger dere å gjøre noe litt annet enn å ligge på stranda, da kan en som nevnt kjøre en tur inn til Roma. Alternativt kan en ta toget. Det tar en time inn til sentrum av Roma og togene kjører to ganger i timen. Hva en skal se i Roma, kan det skrives en hel roman om, så gjør opp med dere selv hva som er viktigst å se eller gjøre. En koselig dag innebærer kanskje stranda på formiddagen og så en tur til hovedstaden på ettermiddagen for å se Colosseum, en nydelig middag og tilbake til Santa Marinella på kvelden.

Shopping i Civitavecchia

Om dere bare trenger en liten shoppingtur, så finner dere byen Civitavecchia en kort kjøretur fra Santa Marinella. Vil kanskje anbefale å la bilen stå, med toget tar det seks minutter og en ankommer midt i sentrum. Santa Marinella Civitavecchia er en stor havneby og herfra går det fergeforbindelser til mange andre steder i Middelhavet og i Nord-Afrika. Byen har også mange butikker inne i sentrum og et par kjøpesentre rett i utkanten av byen. Sentrum er ganske kompakt og det er enkelt å komme seg rundt. Her er det også enkelt å kombinere en dag på stranda i Santa Marinella med litt shopping og storby resten av dagen.

Go top