Shopping i Roma

09/02/2017

Shopping i Roma

Roma har mye å by på for dem som besøker byen. Attraksjonene står i kø, som: Colosseum, Peterskirken, Pantheon, Trevifontenen, Det sixtinske kapell, Forum Romanum, Spansketrappen og vi kunne fortsatt slik i en evighet. Til tider er det dog også koselig å gjøre noe annet enn å besøke severdigheter. En ferie eller langhelg handler om å kose seg og det gjør vi på ulike måter, men shopping er en ting som er populært hos mange. Roma kan by på et rikt utvalg av butikker, spesielt innen klær, og det er ikke uten grunn at byen regnes for en av de fremste motebyene i verden.

Hvor skal du shoppe?

Shopping i RomaDet er ikke alltid enkelt å vite hvor det er best å gå på shopping i en så stor by som Roma. Vi skal derfor komme med et par tips til steder det kan være verdt å besøke. Om dere er på jakt etter eksklusive merkeklær, så drar dere til Via Condotti ved Spansketrappen. Her har de fleste kjente motehusene butikk og dere kan gå fra butikk til butikk å se på de eksklusive klærne i Via Condotti samt parallellgaten Via Frattina. Har dere lyst på noen av disse klærne, men syns det blir for dyrt, så finnes det flere butikker i Roma hvor de selger brukte klær. Mange vil kanskje tenke at de ikke skal gå i klær som andre har brukt, men ofte har klærne i slike butikker aldri vært brukt. De har kanskje blitt kjøpt, hengt inn i garderobeskapet for så å hengt der inntil de ble levert til butikken i stedet for å bli kastet. Det er mye penger å spare og det skader jo ikke å ta en titt. En annen mulighet er å dra til Via de Giubbenari, hvor dere finner mange butikker som selger designerklær til priser de fleste kan betale. Dere kan på samme tid ta en runde på Campo de’ Fiori som ligger rett ved siden av. Dette er et svært torg med massevis av boder og et av de mest berømte markedene i Italia. Vær oppmerksom på at det kun er åpent om formiddagen.

Via del Corso

Shopping i RomaDette er hovedgaten i Roma og samtidig en gate som er kjent for sine mange butikker. Her ligger butikkene tett og gaten går hele veien fra Via del Popolo og ned til Piazza Venezia, så her er det mulig å tilbringe noen timer med å fylle opp kofferten. Det finnes også et kjøpesenter ved Piazza Colonna, om dere ønsker mange butikker samlet på et sted. Er dere på utkikk etter klær til mannen, så kan det anbefales å besøke Studio Moda ved Corso Vittorio. Her selges det eksklusive klær til menn, men prisene er faktisk ganske rimelige og utvalget stort. Skal mannen ha seg klær, så skal damene selvsagt også ha og her bør dere gå til Via Nationale. Denne gaten har mange fine butikker med klær og tilbehør, spesielt butikken List har mange stilfulle antrekk som passer til de fleste.

Shopping handler ikke kun om klær og er du på jakt etter en gave, bøker eller noe helt annet, så finner du også dette i Roma. Via Cola de Rienzo, ikke langt fra Vatikanet, er en gate med mange butikker hvor du får kjøpt bøker og gaveartikler til de fleste.

Outlet

Shopping i RomaEn outlet er en annen mulighet for å shoppe kjente merkevarer til en rimelig pris og samtidig ha mange butikker å velge  blant på samme sted. En slik outlet butikk finnes litt utenfor Roma. Her finnes det kjente merkevarebutikker som Guess, Burberry, Camper, La Perla og Hugo Boss. Castle Romano Designer Outlet kan også by på mange butikker med klær fra italienske designere som ikke er så kjente ennå. I tillegg finnes det flere sportsbutikker med mange kjente merker. Som nevnt ligger denne outlet litt utenfor byen, men det går skyttelbuss fra Termini flere ganger om dagen. Alternativet er å kjøre selv. Adressen er: Via del Ponte di Piscina Cupa, castel Romano. Stedet ligger kanskje 15 kilometer fra sentrum av Roma ut mot kysten. De har åpent alle ukens dager.

Vi ønsker dere en god tur til Roma!

Go top