Sør Italia ferie med god mat på menyen

15/11/2015

pasta

Helt nede i hælen på den Italienske støvelen, finner vi Puglia.
Du har kanskje allerede vært her dersom du har kjørt bil gjennom Italia og tatt fergen over til Kroatia eller Hellas. Da tar du nemlig fergen fra en av de to store havnebyene i Puglia, Bari og Brindisi.

Det er et godt og varmt klima i Sør Italia og du nyter godt av dette om du holder ferien din her.

Puglia er et fantastisk grønt område med masser av sol, noe som gjør at du finner mange landbruksprodukter her. Puglia er en av Italias største produsenter av grønnsaker og korn.
Grønnsaker gror selvfølgelig godt i det varme klimaet og brukes i de fleste matretter. Tomatene brukes til sauser eller pastaretter. Auberginer, squash og paprika blir enten grillet eller brukt som tilbehør til kjøtt.

Depositphotos_23944211_m (1) (FILEminimizer)

Durumhveten du bruker hjemme når du baker brød eller kanskje lager en pizza, kommer sannsynligvis fra Puglia. Brød er en viktig del av ethvert måltid og du finner de i mange ulike typer og former. De fleste stekes fortsatt i vedfyrte brødovner. Flere landsbyer har enda kommunale vedfyrte brødovner hvor de lokale kan komme å steke sine brød.

Depositphotos_35788289_original (FILEminimizer)

 

Det produseres mange typer ost og spesielt Ricotta brukes mye i maten.
Fisk er en selvfølge og leier du en villa i Puglia i nærheten av en av de små byene langs kysten, kan du fortsatt kjøpe fersk fisk på havnen om du står opp litt tidlig.
Ellers spises det mye lammekjøtt, så du trenger ikke å vente til høsten kommer før du kan spise deg mett på en herlig lammerett.

salento bici tour-10

 

I tillegg til dette er regionen kjent for sin olivenolje. I Puglia produseres nesten halvparten av landets all extra virgin olivenolje. Og så er det vinen.  Også på dette området er Puglia en av de største produsentene i Italia, faktisk den største når vi ser på mengdene som produseres.
pasta

 

Så hva trenger en mer?  Mye sol, flotte landskaper og massevis av god mat og vin.

Se våre utvalgte feriehus i Puglia. Til sammen har vi da de ingredienser vi trenger til en perfekt ferie i egen feriebolig i Puglia. Som en ekstra spiss på ferien er det mange steder fullt mulig å leie en kokk som kommer hjem til feriehuset deres og tilbereder et deilig måltid på lokale råvarer.

 

Go top