Sør Italia Ferie

08/11/2015

Når du har bestemt deg for din neste Sør Italia ferie, da er det vanskelig å komme utenom Puglia som destinasjon.
Utover det varme klima i Sør Italia, er det masse å se på i Puglia.
De flotte landskapene, koselige små landsbyer eller de store havnebyene Bari og Brindisi med små trange gater, kafeer hvor du kan nyte en cappuccino eller en god middag på de mange restaurantene som serverer fersk fisk hver dag.
Og vil du bare kose deg på stranda, så finnes det mange små strender der du kan sole deg og bade i Adriaterhavet om det skulle bli for varmt. Ute i de små byene finnes det mange flotte romerske kirker og monumenter. Flere av disse små landsbyene står i dag på Unescos verdensarv liste.
Alberobello
I hjertet av Murgia dei Trulli, ca. 50 km fra Bari, finner vi Alberobello. Den gamle del av byen består kun av trulli, de tradisjonelle hyttene som er bygget av kalket stein og har kjegleformet tak. Takket være disse trulli, står Alberobello på UNESCOs verdensarv liste.
Rione Monti, en labyrint av smale og kronglete gater. Dette er den eldste del av byen og her finnes det mer enn 1000 trulli.
Vår Villa Nellyland ligger 20 min herfra.
villa med basseng puglia (1)
Andria
Andria er en provinshovedstad, som sammen med Barletta og Trani er kjent for sitt fort, som ble bygd av Frederick II, en romersk keiser. Dette fortet er også på UNESCO sin liste.
Castel del Monte er en av de vakreste borgene i Europa. Borgens prakt reflekterer Frederick IIs smak og stil. Keiseren var nemlig kjent som «Stupor Mundi» eller et verdens vidunder.
Gå på oppdagelse i de små gatene og se de mange bortgjemte små torgene. Her finner du masse små butikker med spesialiteter som f.eks. de lokale burratas, en italiensk variant av burrito.
I byen finner du også Europas smaleste gate.

View of Lecce with St Irene

 

Lecce

Helt nede på sørspissen av Puglia finner vi en av de eldste byene, Lecce, som er fra år 200 f.kr

Den er kjent for sin gamle bydel med massevis av barokkmonumenter og mange fine skulpturer fra romertiden. Sentrum er en bemerkelsesverdig blanding av gammelt og nytt, med det romerske amfiteateret i midten, omkranset av moderne butikker og kontorer. En stor kontrast.

I byen finner dere også masse koselige restauranter, som dukker opp på kvelden når byens torg blir fylt med border og stoler fra restaurantene rundt.

Ciolo bridge. Santa Maria di Leuca. Puglia. Italy.

Go top