Sørvest Sicilia – Deilige strender, vakre landskap og historie

01/06/2016

Sørvest Sicilia

Sørvest Sicilia

Den sørvestlige delen av Sicilia, er først og fremst kjent for hetvinen Marsala, sine flotte strender og byen Agrigento med de gamle templene. Når dere lander i enten Palermo eller Trapani, er det kun en kort kjøretur, før dere ankommer Marsala.
I området rundt Marsala og lengre mot sør langs kysten, finner en flere flotte ferieboliger hvor en kan nyte det varme klimaet, de nydelige strendene og flere spennende utfluktsmuligheter.

Sicilia
Marsala er mest kjent for hetvinen sin av samme navn. Dette er Italias svar på portvin og den blir også produsert på samme måte.
Dette er en vin som har blitt produsert i mange hundre år og var veldig populær i gamle dager.  Rundt byen er det vinmarker så langt øyet kan se, alle sammen med druer som skal brukes til produksjon av Marsala eller til rosiner. Spesielt området mellom flyplassen i Trapani og Marsala, har en veldig stor produksjon av rosiner.
Maten i denne delen av Sicilia, bærer også preg av mye bruk av rosiner og Marsala, hvilket er en del av mange nydelige, lokale retter.

Mazara del Vallo – Havneby med historisk sjarm

Mazara

Litt lengre sør, kommer en til byen Mazara del Vallo. Dette er en by som har sin opprinnelse tilbake til 900-tallet, før Kristi. Den ble grunnlagt av grekerne og har i tidens løp vært under kontroll av mange ulike folkeslag. Byen har vært underlagt Karthago, Romerriket og det Bysantinske rike. Siden ble byen erobret av normannerne og den samtidig vært en viktig havneby gjennom alle tider.
I dag er byen regnet som en av de viktigste fiskebyer i Italia og har ca. 60.000 innbyggere.
Byen kan by på et par attraksjoner i form av «the norman arc», som er restene av en gammel normannisk borg fra 1073. Denne ble ødelagt i 1880. Her er også flere flotte kirker, blant annet San Nicolo Regale fra 1124.

Badeliv på vakre strender

Mondello
Lengre sørover langs kysten, finnes det mange fine strender og her kan en nyte dagene i solen og bade i Middelhavet.  Det kan selvsagt bli for mye å ligge på stranda hver dag og da er det flott at det finnes mange kulturelle innslag i denne delen av Sicilia. Kjør til byen Agrigento. I dag er det en by med mange minner fra fortiden, i form av mange antikke bygg. Nå bor det ca. 55.000 mennesker her, men i tiden før Kristi, var dette området et av de viktigste kulturelle og økonomiske områdene i Middelhavet. En regner med at det bodde mer enn 200.000 mennesker i området den gangen og det var regnet som den fjerde største byen i verden på den tiden.

Italia

I dag er deler av byen kjent som, The Valley of Temple, og her finner en den største samlingen av greske templer, utenfor Hellas. Alle templene ligger rundt tre km nedenfor den moderne byen Agrigento og er i dag Sicilias største turistattraksjon.

Go top