Versilia

26/03/2016

Ekslusiv ferie i vakre Versilia og Forte dei Marmi

Versilia er en del av Toscana, nærmere bestemt Lucca provinsen i Toscana. Versilia ligger ute ved kysten og er kjent som et mondent og eksklusivt område med mange resorts, flotte ferieboliger og luksuriøse leiligheter.

Det er gjerne her, at de lokale kjendiser holder ferie eller langhelg. Området er også hjemstedet til noen av verdens store personligheter, blant annet den berømte komponisten Puccini. Pinocchios skaper eller far, Mr. Collodi, kommer også fra området. Spesielt byene Pietrasanta og Forte dei Marmi er populære feriesteder, som leter tankene mot tilsvarende byer i Frankrike, som Cannes og St Tropez.

Det er ganske enkelt å komme hit. Nærmeste flyplass er Pisa, hvor en kan leie bil og kjøre det siste stykke selv til Versilia. En tur på ca. 15 minutter.  Alternativet er Firenze og da må en påregne en kjøretur på rundt 1 time.

 

Deilig klima og vakre strender

Alpi Alpuane

Området Versilia ligger ved foten av Alpi Apuane, en liten kjede med fjell. Alpi Apuane består av 11 fjelltopper på rundt 2000 meters høyde. Disse har en positiv effekt på klimaet ved kysten, som er mildt med en del regn i vinterhalvåret og en tørr og varm sommer.

Om en ønsker å tilbringe sommeren på stranda, bade i Middelhavet, kose seg med god mat på de mange flotte spisestedene, da er Versilia området en bør reise til. Stranda går fra Viareggio i sør og til grensen ved Liguria, en strekning på knapt 20 kilometer. Her lever du livet på stranda og nyter godt av den fantastiske maten som området er kjent for.
Forte dei Marmi

forte dei marmi 2

Forte dei Marmi er blant de mest eksklusive feriestedene i Italia og er det luksusferie dere ser etter, så reis hit, i stedet for St Tropez og Cannes.  Denne fasjonable badebyen strekker seg langs fem km sandstrand og en strandpromenade med palmer, flotte planter og store marmorblokker.

Når en rusler rundt i byen, da skjønner du at dette er et sted hvor det er mye penger. Stor luksuriøse villaer, motebutikker og flere restauranter med stjerne i Michelin guiden. Det mest eksklusive området kalles «Roma Imperiale». Her ligger det veldig store hus, godt gjemt bak grønne parker og svære hager. Husene er fra ulike perioder, men felles for alle, er at de har blitt designet av kjente designere, som Michelucci, Giò Ponti og Pagano.

 

Natteliv med stjernestatus

Forte dei Marmi

Dere kan velge å bo i egen feriebolig i området rundt Forte dei Marmi. Det finnes et stort utvalg av eksklusive boliger som en kan leie. Utover mange restauranter med stjernestatus, er her også et flott natteliv med mange barer og nattklubber hvor en kan drikke champagne til den lyse morgen. Faktisk så ligger Italias eldste nattklubb i Forte dei Marmi.  Klubben heter Capannina di Franceschi club og ble etablert i 1929. Den er fortsatt svært populær og kjent for sine 70-talls fester.

På dagtid tilbringes dagen på stranda. Her det et stort utvalg av strandklubber, hvor en kan kose seg på en solseng under en parasoll og bli vartet opp med drinker og mat når en blir sulten. Forte dei Marmi er definitivt stedet for dere som ønsker avslapping i mondene og eksklusive omgivelser.

 

Kulturliv i Pietrasanta


pietrasanta

Om en ønsker litt mer kultur, da kan dere kjøre en liten tur vekk fra stranda og til byen Pietrasanta.
Byen ligger tre km fra kysten og er en by med mye historie. Selve byen er fra 1255 og var i sin storhetstid en del av republikken Genova. I Pietrasanta finner dere flere flotte kirker og katedraler fra 1300 – 1400-tallet. Sentrum er veldig koselig med flere små fine plasser, hvor en kan nyte en god lunsj på en av de mange små restauranter.

Go top